"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Poska tänava uuendamine toob muudatusi liikluses (0)
08. veebruar 2021
Albert Truuväärt

„Poska tänava ilme uuendamine tekitab liiklejatele ajutiselt ebamugavust, kuid see aitab linnaruumi märkimisväärselt parandada. Ehitustööde käigus püüame liiklust võimalikult vähe takistada. Ehkki tööd kestavad oktoobri keskpaigani, siis soovime tänava avada liiklusele juba märtsi lõpus,“ ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Põhjaliku rekonstrueerimise tõttu suletakse esmaspäevast ajutiselt Jaan Poska tänav Tallinna kesklinnas, mis tingib muudatusi trammi- ja bussiliikluses: tramm number 3 26. märtsini ei sõida ninfg tramm number 1 ja buss number 8 suunatakse ümbersõidule.

„Uus lahendus annab palju paremad liikumisvõimalused jalakäijatele ja jalgratturitele. Meie sooviks on tööde tulemusena rahustada ka liiklust kõnealuses piirkonnas, sest teadaolevalt kasutatakse Poska tänavat ka transiitliikluseks. Ühtlasi soovime luua tänapäevase linnaruumi, mis arvestaks väärika ajalooga Kadrioru miljööväärtust.“

Linna tellimusel teeb Poska tänaval tee-ehitustöid OÜ RTS Infraehitus ja tööde maksumus on neli miljonit eurot.

Kesklinna linnaosa vanema Monika Haukanõmme sõnul on piirkonna elanikele tagatud juurdepääs oma kinnistutele. „Liiklejatel palutakse järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et ehitustööd häirivad tavapärast liikumist. Kuid me teeme neid töid selleks, et tagada linlastele ja ka linnakülalistele mugavad ja sujuvad liikumisvõimalused. Ühtlasi parandame ja rikastame ka linnakeskkonda, sest tänava rekonstrueerimine hõlmab muuhulgas ka haljastustöid ja puude istutamist, näiteks istutatakse 20 puud, sealhulgas läänepärnasid, hobukastaneid ja pooppuid,“ ütles Haukanõmm.

Trammiliin number 1 suunatakse ümbersõidule suunal Kopli–Tondi–Kopli. Tondi suunal liigub tramm marsruudil Mere puiestee – Viru väljak – Pärnu maantee – Tondi tänav. Kopli suunal on marsruut vastupidine. Täiendavad peatused tehakse kõikides liikumisteel olevates trammipeatustes, ära aga jäävad Tallinna Ülikooli, Koidula, Kadrioru ja Poska peatused

Bussiliini number 8 pikendatakse Balti jaama peatuseni. Liikumistee Balti jaama suunal kulgeb marsruudil Narva maantee – Mere puiestee – Põhja puiestee – Suurtüki tänav – Rannamäe tee – Balti jaam. Balti jaama suunal tehakse täiendavad Hobujaama, Mere puiestee, Linnahalli ja Balti jaama peatused.

Äigrumäe poole liigub buss number 8 marsruudil Rannamäe tee – Suur Rannavärav – Põhja puiestee. Lisatud on ka täiendavaid peatusi: algpeatus Balti jaam, Linnahall, Mere puiestee ja Hobujaama. Ära jääb Viru keskuse peatus bussiterminalis.

Ajutiselt tehakse Narva maanteele veel täiendavaid bussipeatusi. Linnast väljuval suunal lisandub Hobujaama peatus bussiliinidel number 5 ja 8 ning ajutine peatus Tallinna Ülikooli trammipeatuse piirkonnas bussiliinidel number 1A, 5, 8, 29, 60 ja 63. Kesklinna suunal lisandub ajutine peatus Bensiini ja Filmi tänavate ristmike vahelisel alal bussiliinidel number 1A, 5, 8, 29, 34A, 35, 38, 44, 51, 60 ja 63.

Piirkonna elanikele on tagatud juurdepääs oma kinnistutele. Liiklejatel palutakse järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et ehitustööd häirivad tavapärast liikumist.

Rekonstrueerimistööd hõlmavad Poska tänava 750-meetrist lõiku Vesivärava tänavast Narva maanteeni, samuti 80-meetrist lõiku Vesivärava tänaval ja 200 meetrist lõiku Narva maanteel kesklinna suunal. Uuendatakse tehnovõrgud ja tänavavalgustus ning rajatakse sademeveekanalisatsiooni torustik. Tööde lepinguline tähtaeg on 15. oktoober.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.