"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Video! Aasta parim noorsootöötaja: see on elukutse, millega siduda oma elu (0)
08. veebruar 2021

"Ma olin 18-aastane, kui parim sõber kutsus mind kaasa Laagri noortekeskusesse, nii ma noorsootöö juurde jõudsingi. Juba algusaastatel sain aru, et see on elukutse, millega siduda oma elu," rääkis värskelt parima noorsootöötaja tiitliga pärjatud Alexander Arabkin.

Haridus- ja Noorteamet tunnustas üleriigilisel tunnustussündmusel Noorte Heaks Tänu noortevaldkonna parimaid tegijaid. Kategoorias “Aasta noorsootöötaja” tuli võitjaks Tallinna Haridusameti noorsootöö osakonna töötaja Alexander Arabkin.

“Tuleb olla avatud, mitte sildistada ja tunda siirast huvi, siis võtavad noored su omaks. Ole noortega suheldes avatud ja noored on avatud sulle. Põhimõtteliselt on nii, et kui noored saavad aru, et sa ei suru neile midagi peale, vaid ootad, et nad leiaksid üles oma potsentsiaali. Me laseme neil olla need, kes nad on, ja kontakti loomine toimub väga lihtsalt,” ütles Alexander

Kolleegide sõnul on Aleksander suure südamega ja täielikult noortele pühendunud. Talle meeldib noorsootöö valdkond, kus inimesed töötavad siiralt ja hingega.

“Alexandril on suur süda ja ega siin väiksema südamega seda tööd teha ei saagi. Ta on väga avatud ja aus ning tal on väga suur soov aidata,” ütles Alexandri kolleeg, mobiilne noorsootöötaja, Svetlana Protassova.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev nentis, et Tallinna linn on sellise tulemuse üle väga uhke, kuna tunnustus näitab pealinna noorsootöö kõrget taset.

“Just sellised konkursid ja sellised auhinnad on vajalikud eelkõige selleks, et inimesed teadvustaksid, kuidas noorsootöö üldse toimib, kes need inimesed on, kes igapäevaselt meie noortega tegelevad,” rääkis Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Alexander Arabkin on tegutsenud noorsootöö valdkonnas üle kümne aasta. Sel aastal õpetas Arabkin ka Tallinna Ülikoolis noorsootöö tudengeid ning jagas erinevatel seminaridel oma praktilisi kogemusi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.