"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinna linnast saab taas Tallinna Vesi suuromanik (0)
08. veebruar 2021
Albert Truuväärt

Peale pikki aastaid saab Tallinna linnast taas elutähtsa veeettevõtte Tallinna Vesi suuromanik. Linnale hakkab kuuluma 52,35% aktsiatest. See võimaldab suuremat kontrolli nii investeeringute kui ka veehinna üle.

 

Linna partneriks veeettevõttes on nüüdsest Eesti suurima kaugkütteettevõte Utilitas, kes omab 17,65% aktsiaid. Mis põhjusel oli nõus Utilitas ostma need aktsiad, kuigi on teada, et see nõuab pikaajalises plaanis palju raha?

“See on see, mida me teeme. Me oleme harjunud sellega, et investeeringud taristus on hästi pikaajalised. See on see, mida teeme nii kaugkütte kui ka elektritootmise valdkonnas. See on paratamatu. Sellega lihtsalt tuleb arvestada, sest vastasel korral ei ole võimalik osutada kvaliteetset teenust. Teistpidi ei ole jälle tegu tsüklilise ettevõtlusega. Tegu on  sellise pikaajalise vaatega, investeeringuga ja seda nii ettevõtte kui ka omanike tasemel,” rääkis Utilitase konserni juht Priit Koit saates “Tallinna panoraam”.

Käesoleval  aastal koostatakse järgnevaks kaheteistkümneks aastaks Tallinna ühisveevärgi ja kanalisatsiooni arengukava, kus lahatakse läbi kõik valupunktid. Ning lähtuvalt nendest seatakse tuleviku visioonid.  Milliseid muudatusi võime hakata aga lähitulevikus nägema Tallinna Vee meeskonnas?

“See on kindlasti küsimus, millele on väga vara vastata. Ettevõttel on väga  tugev meeskond. Ettevõtte tulemus, tegevused ja näitajad on kõik väga head ja  tulenevalt kõikdiest väärtpaberituru seadustest tulenevatest piirangutest, ei ole ka väga detailne diskussioon sel teemal olnud üldse võimalik. Ettevõttel on hea juhtkond  ja kindlasti ma usun, et meil saab olema tore koostöö tulevikus ka,” ütles Koit.

Kindel on aga see, et AS Tallinna Vesi nõukogu jääb üheksaliikmeliseks, millest neli kohta on Tallinna linnal, kolm Utilitasel ja kaks on sõltumatud liikmed.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.