"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päevaga sai liikluses vigastada neli inimest (0)
09. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Esmaspäev tõi kaasa kolm rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada neli inimest. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest üheksa joobes sõidukijuhti.

Esimene õnnetus juhtus kella 7.36 paiku Harjumaal Anija vallas Kose-Jägala maantee 31. kilomeetril Kehra tee ristmikul, kus 66-aastase mehe juhitud sõiduauto Peugeot 307 põrkas kokku otse vastu liikunud ning möödasõitu alustanud Volkswagen Passat Variantiga, mida juhtis 43-aastane mees. Volkswageni juht ning temaga koos sõitnud 44-aastane mees toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 8 paiku Lääne-Virumaal Rakvere-Luige maantee viiendal kilomeetril, kus 18-aastane naine kaotas libedal teel paremkurvis kontrolli oma Audi A4 üle ja sõitis otsa vastassuunas liikunud kaubikule Ford Transit, mida juhtis 51-aastane mees. Audi juht toimetati Rakvere Haiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 14.47 paiku Tallinnas Akadeemia tee 46 maja juures, kus 54-aastane naine sõitis Nissan Qashqaiga otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületavale 21-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kõik tabatud joobes juhid olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.