"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Riigikogu ei toetanud rahvahääletuse korraldamist presidendi otsevalimise küsimuses (0)
09. veebruar 2021
Mats Õun/ Foto on illustreeriv

Riigikogu lükkas tänasel kaugosalusega istungil tagasi otsuse eelnõu, mille eesmärk oli küsida rahvahääletusel Eesti Vabariigi kodanike seisukohta, kas president peab olema Eestis rahva poolt otse valitav.

Riigikogu otsuse “Rahvahääletuse korraldamine Eesti Vabariigi Presidendi otsevalimise küsimuses” eelnõu (290 OE) esitas Riigikogu liige Kalle Grünthal. 

Eelnõu algataja tõi arutelu käigus välja pooltargumendid rahvahääletuse korraldamiseks. Juhtivkomisjoni ettepanek oli eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Selle ettepaneku poolt hääletas 62 ja vastu oli 19 Riigikogu liiget. 

Läbirääkimistel võttis Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni poolt sõna Peeter Ernits.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.