"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Välisministeerium korraldab küberdiplomaatia talvekooli (0)
09. veebruar 2021
Albert Truuväärt/ Pilt on illustreeriv

Kahel päeval toimuv talvekool hõlmab loenguid ja arutelusid praeguste ja endiste küberdiplomaatide, juhtivate mõttekodade ekspertide ning akadeemikutega nii Eestist kui ka välismaalt.

Välisministeeriumi eestvõttel algab täna Tallinna küberdiplomaatia talvekool, kus keskendutakse küberstabiilsusele ja sellega kaasnevatele meetmetele. Kahepäevasel koolitusel räägitakse rahvusvahelise õiguse kohaldumisest küberruumis, kübernormide rakendamisest praktikas ning sellest, kuidas riigid saavad suurendada küberjulgeolekualast vastupanuvõimet, vahendas BNS. 

Kahel päeval toimuv talvekool hõlmab loenguid ja arutelusid praeguste ja endiste küberdiplomaatide, juhtivate mõttekodade ekspertide ning akadeemikutega nii Eestist kui ka välismaalt.

Talvekooli avasõnad lausub välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov.

Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatilise esindaja Heli Tiirmaa-Klaari sõnul on üritus jätk välisministeeriumi varasematele küberdiplomaatia koolitusüritustele. “Selleks, et rakendada olemasolevaid norme ja tagada riikide vastutustundlik käitumine küberruumis, peab olema küberteemadest ka lai arusaam. Kui kaks aastat tagasi tõime küberdiplomaatia suvekooli raames Tallinna diplomaadid 26 riigist, veendusime, et huvi valdkonna vastu on suur, kuid võimalusi õppida vähe. Virtuaalselt saame pakkuda teadmisi veelgi rohkematele riikidele ja suuremale publikule,” sõnas Tiirmaa-Klaar.

Tegemist on jätkuüritusega küberdiplomaatia meistriklassile 2020. aasta suvel ja Tallinna küberdiplomaatia suvekoolile 2019. aastal.

Üritus on avatud kõigile ja jälgitav veebiülekande kaudu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.