"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Merivälja tee 33 arendaja muutis plaani, erahaiglat ei tule (0)
09. veebruar 2021

Merivälja teele kavandatava erahaigla ja büroopindadega hoone ümber ei tundu sekeldused lõppevat. Nüüd on arendaja esitanud linnale uue taotluse, milles hoone mahtu on vähendatud erahaigla arvelt. Linnaosa vanem uuele taotlusele sellisel kujul kooskõlastust anda ei plaani.

 

“Sellega kindlasti mina omalt poolt ei nõustu,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. “Kui me hakkame detailplaneeringu lähteülesannet lugema siis inimesed saavad üsna pahaselt ja õigustatult.  Lähteülesanne on ju kokku lepitud juba aastaid tagasi ja on kokku lepitud ka see, et siia tuleb erahaigla ja 0-korrusele parkla. Tuleb kindlaks teha, et arendaja sellest kinni peaks.”

Liinati sõnul on uus plaan eelmisest erinev ligi 60% ulatuses. Ta leiab, et arendajal on seega kaks valikut, kas minna vana planeeringuga edasi või minna protsessis täiesti algusesse tagasi, mis tähendab ka uusi avalikke arutelusid ning arhitektuurikonkurssi.

“Iga lisainvesteering on raha, 0-korruse välja ehitamine või erahaiglale vastavate kabinettide ehitamine on üsna kallis,” ütles Liinat, mis võis meelemuutuse taga olla.

Järgmise sammuna menetleb taotlust linnaplaneerimise amet ning koguneb vastav komisjon, kes seda arutama asub, linnaosa vanem loodab lähinädalatel loosse selgust saada.

Pirital Merivälja tee 33 asuva hoone ehitusega algasid probleemid juba möödunud sügisel. Ehitusjärelevalve tuvastas, et platsil toimuv töö ei vastanud projektile. Nüüd soovib arendaja esitada linnale uue taotluse, mis on esialgsest plaanist suuresti erinev.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.