"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Rahvuvahelised spordiüritused toimuvad Tallinnas koroonast hoolimata (0)
09. veebruar 2021
Albert Truuväärt/ Pilt on illustreeriv

10.- 12. septembriks on välja kuulutatud iga-aastane populaarne Tallinna Maraton. Eelmisest koroona-aastast võetakse kaasa virtuaaljooks, millest võttis osa üle 12 000 inimese umbes 40 riigist. Tallinna Maratoni rekordiline osavõtt on aga üldse 23 000 osalejat 70 riigist.  

Tallinnasse planeeritakse sel aastal 81 rahvusvahelist spordiüritust, mille korraldamist linn omalt poolt toetab ja mis peaks tooma kohale palju külalisi välisriikidest ning jätma linna kassasse ka kopsaka summa raha.

10.- 12. septembriks on välja kuulutatud iga-aastane populaarne Tallinna Maraton. Eelmisest koroona-aastast võetakse kaasa virtuaaljooks, millest võttis osa üle 12 000 inimese umbes 40 riigist. Tallinna Maratoni rekordiline osavõtt on aga üldse 23 000 osalejat 70 riigist.  

Maratoni korraldaja Mati Lilliallik loodab, et koroonapiirangud leevenevad sedavõrd, et virtuaalmaratoni kõrval saab siiski plaani võtta ka kõik tavadistantsid. “Kui taastumine toimub näiteks kevadeks koroonaviirusest, siis ma ei kahtlegi, et see taastumine toimub ka sellel määral, et paarikümne tuhande osalisega üritust saab Tallinnas teha ja ca 5000 välismaalast on sel juhul siia oodatud. Kui on mingisugused piiravad reeglid, on need numbrid kindlasti väiksemad,” lisas Mati Lilliallik.

Kindlasti toimub sel aastal Tallinnas ka triatlonivõistlus Ironman, mis toob igal aastal pealinna ligikaudu 3000 rahvusvahelist osalejat.

Eelmisel aastal oli Ironman Tallinn üks vähestest, mis uutes piiratud tingimustes maailmas toimus. Siis paika pandud koroonameetmed toimisid hästi ja nüüd kasutab neid kogu Ironmani globaalne tiim.

Varuplaanid on olemas

“Loomulikult on meil plaan A, B ja C, kõik kolm tükki korraga töös ja ettevalmistuses kuni sinnamaani välja, et tingimused võivad leeveneda me saame ka võibolla mõnusaid ja mugavaid asju inimesele pakkuda,” lausus Ironman Tallinn peakorraldaja Ain-Alar Juhanson. 

Augustis on Tallinna lahele oodata ka maailmapurjetamisparemikku. ORC klassi purjetamise maailmameistrivõistluse korraldamise õigused on antud selleks aastaks just Eestile. Rahvusvahelise kabe maailmameistrivõistlused saavad samuti toimuma ning Eesti Taekwondo Liit toob Tallinnase Euroopa WTF meistrivõistlused. Linn toetab selle aasta Tallinnasse kavandatavaid rahvusvahelisi spordiüritusi ligi 821 000 euroga.

Kõik rahvusvahelised turniirid on nii majanduslikult kui ka reklaami mõttes linnale olulised. “Võib öelda, et see on ka kaudne viis, kuidas see raha, mida me investeerime spordiüritustele ning mida jagame toetuste näol, tuleb kaarega kaudselt tagasi,” tõdes abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Olulisematest spordisündmustest toimub Tallinnas sel aastal veel ka CEV meeste võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir, samuti Euroopa U20  meistrivõistlused kergejõustikus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.