"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
EVEA: Ida-Virumaa ja Harjumaa toetused on põhjendamatult piiravad (0)
10. veebruar 2021
Aleksandr Guzhov

Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon (EVEA) pöördus teisipäeval valitsuse poole ettevõtjate murega, et 1. veebruaril töötukassa kaudu avanenud Ida-Virumaa ja Harjumaa tööandjatele suunatud töötasu toetusemeetme tingimused on ebaõiglased ja asjatult piiravad. 

EVEA juhtis tervise- ja tööministrile, rahandusministrile, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministrile ning töötukassa nõukogule addresseeritud pöördumises tähelepanu ettevõtjate sõnul ilmnenud probleemidele, sealhulgas nende vaates valesti valitud riigiabiliik, mis piirab mõnel taotlejal kolmeks aastaks ette võimalust kasutada COVID-kriisiga mitteseotud arendustoetusi.

EVEA märgib kirjas, et töötasutoetust antakse esmajärjekorras vähese tähtsusega abina (VTA) ja COVID-abile minnakse üle alles seejärel, kui ettevõtja VTA piirmäär ehk 200 000 eurot kolme aasta peale on täis.

“Sellisel praktikal ei ole muud põhjendust, kui meetmele COVID-riigiabi loa taotlusega hilinemine,” leiavad EVEA esindajad kirjas.

Samuti on EVEA sõnul ettevõtjatele muret teinud toetuse sidumine üle-eelmise majandusaasta põhitegevusalaga; piirangutest mõjutatud kõrvaltegevusalade arvestamata jätmine; maksudeklaratsioonide parandamise keeld; tagasiulatuvatel kuupäevadel maksuvõlgade puudumise nõue; ning toetuse eeldusena üksnes töölepinguga töötajatelt tasutud maksude arvestamine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.