"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vabamu lõpetab näituse „Siberi valge” kuraatorituuriga (0)
10. veebruar 2021
Vabamu

Sel nädalal on viimane võimalus külastada Vabamus eksponeeritud Johanna Rannula näitust „Siberi valge”. 14. veebruaril kell 14.00 toimub näituse kuraatorituur, mille käigus kuuleb lugusid nii näituse sünnist kui ka eksponeeritud esemetest ja fotodest. 

Johanna Rannula sõbrapäeva kuraatorituurist: “Võib tunduda veider rääkida sel ilusal päeval küüditamisest, kuid ka süngematesse aegadesse jagub alati headust, sõprust ja armastust. 14. veebruaril on tavaks saanud tähistada just neid sooje tundeid ja nii saab olema ka näituse viimasel tuuril. Kuidas võlus Saima kallim tema südame? Või millist kleiti kandis Erna abielludes? Armastust, lusti ja naeru leiab samamoodi ka küüditatute fotoalbumeist, sest noored on noored hoolimata kohast, ja seda ei tohiks maha salata.”

Näitusel „Siberi valge” on külastajate ette toodud kuue märtsiküüditatu – Raivo, Erna, Saima, Rünno, Olga ja Heikki – 21 unikaalset eset, mis jutustavad nende lugusid ja mälestusi lapsepõlvest, noorusest, sõprusest ja armastusest Siberis. Nendes esemetes on nii isiklikku kui ka suurt ajalugu ja ajaloo vastuolulisust.

Kuraatorituuridele pääseb piiratud arv huvilisi ja seetõttu palume end eelnevalt registreerida siin: https://vabamu.ee/mis-toimub/sundmused/johanna-rannula-kuraatorituur

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.