"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Fotonäitustel tabab laine luike ja oravapilt saab esikoha (0)
10. veebruar 2021

"Kui vaadata keda või mida on Mustamäel pildistatud siis loomulikult on palju loodus-ja loomapilte," ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats. "Hästi palju on meil linnaosas ka oravaid ja esikoha saigi üks orava pilt, autoriks Koidula Kliimann.

Veebruari kuu saab Tallinnas olema rikas fotokunsti näituste poolest. Erinevate ekspositsioonidega saab tutvuda Tallinna linnavalitsuses, Salme kultuurikeskuse fassaadil ning Vabaduse väljaku tunnelis. 

Eile avas Mustamäe linnaosa valitsus fotokonkursi “Talv Mustamäel” võidutööde näituse Tallinna linnavalitsuse esimesel korrusel. Võistlusele saadeti ühtekokku 142 pilti ning võitja valiti Facebooki hääletuse teel.

Õhtutundidel on võimalus näha foto-ja maalinäitust ka Salme kultuurikeskuse fassaadil. Näituse avanädal näeb kunstnik Margus Tiitsmaa ehk Sorge teoseid. Igal nädalal on võimalik näha uute artistide töid ning keskus ootab ka uusi kuntsnikke kelle töid eksponeerida.

“Tänapäeval on kutselise kunsti ja harrastuskunsti vahe hägustunud,” lausus Salme Kultuurikeskuse turundusjuht Toomas Loo. “Kindlasti on oodatud need inimesed, kes on oma pilte ka mujal galeriides ja näitustel esitlenud ja miks mitte ka need inimesed, kes pole kunagi eksponeerinud aga nende pildid võivad sinna sobida. Pakkuge Salme Kultuurikeskusele, võibolla saab see olema teie esimene näitus.”

Ka Vabaduse Väljaku tunnelis saab veebruari kuu jooksul nautida fotonäitust. Sealsed tööd on linna ja ajakirja “Eesti Loodus” koostöös korraldatud fotovõistluse eripreemiaga tunnustatud tööd. Üks tunnustuse saanutest oli tuntud loodusfotograaf Remo Savisaar.

“See foto sündis ühel tormisel päeval Paljassaare poolsaarel, kus olin erinevaid linde jahtimas,” selgitas pildi saamislugu autor Remo Savisaar. “Jälgisin kühmnokk luikesid, kes olid merel ja väga äge oli vaadata, kuidas suur laine käis nende alt läbi nii, et nad tõusid laineharja peale. Ma püüdsin tabada just hetke, kus laine tabab luike, et oleks näha sellist tegevust, kuidas vett pritsib ja see ongi see hetk millest antud pilt on tehtud.”
Kunstiteostega saab tutvuda kõigil näitustel kogu veebruari kuu vältel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.