"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn paigaldas viis emotsioonikaamerat (0)
12. veebruar 2021

Tallinn paigaldas eri linnaosadesse viis emotsioonikaamerat, mis mõõdavad sõidukite kiirust ja annavad vastava emotsiooniga juhile märku, kas ta peab kinni kehtivast kiirusepiirangust.

Tallinna abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on väiksemate omavalitsuste praktika näidanud, et selline emotsioonikaamera distsiplineerib tõhusalt sõidukijuhte ja parandab tunduvalt asulasiseste teede liiklusohutust. „Samal ajal ootab linn endiselt riigi otsust kiiruskaamerate õigusaktide muudatustest, mis annaksid võimaluse paigaldada omavalitsusel ka sanktsiooni võimaldavaid kiiruskaameraid,“ ütles Andrei Novikov. „Praeguste kaamerate asukohad valisime välja koostöös politsei- ja piirivalveametiga. Kui see praktika ennast õigustab, jätkame emotsioonikaamerate paigaldamisega.“

Tallinna Transpordiameti tellimusel on kaamerad paigaldatud viide asukohta: Pelgulinnas Ristiku ja Taime tänava ristmikule (Ristiku 75), Haaberstis Astangu tänava nurgale (Astangu 55), Rocca al Mare kooli juurde, Järvevana raudteeülesõidu juurde Ülemistejärve asumis ja Lasnamäele Linnamäe tee 45 juurde.

Kaamerad paigaldas AS Elektritsentrum.

SEOTUD LUGU

Rüütelmaa trahvikaamerate kasutamisest: nemad mõtlevad, aga inimesed hukkuvad

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.