"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VAATA PILTE! Vabaduse väljakul saab näha härjaskulptuuri (1)
12. veebruar 2021
Ilja Matusihis

"Tõsine tarvas sümboliseerib minu jaoks tõsist Eesti jonni, kus midagi ei jäeta pooleli ja minnakse ikka võiduka lõpuni," rääkis skulptor Tauno Kangro.

Vabaduse väljakul modelleeris skulptor Tauno Kangro Metallpühvli aasta saabumise puhul härjaskulptuuri. “Skulptuuri valmistan savist ja pärast valatakse see pronksi,” rääkis Kangro.

Vaata galeriid (29)

Kangro ütles, et proovib kujutada seda Eestis kunagi elanud isendit heas liikumises. “Tõsine tarvas sümboliseerib minu jaoks tõsist Eesti jonni, kus midagi ei jäeta pooleli ja minnakse ikka võiduka lõpuni,” rääkis skulptor. “Ürgveises peitub positiivsus, tugevus ja jõud! Kindlasti sümboliseerib tarvas ürgset maalähedust.”

Hiljem leiab skulptuur oma koha eelmiste aastate looma-skulptuuride kõrval Tallinna loomaaias. Skulptori ligi paarkümmend aastat tagasi loodud üheksameetrist pronksist tarvakuju saab uudistada Rakveres Vallimäel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tiit Hein
16. veebr. 2021 18:22
Elisabeth Hein