"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Tallinnas võeti suurejooneliselt vastu Hiina uus aasta (0)
12. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Nii Vabaduse Väljakul kui Lauluväljakul võeti täna vastu Hiina uusaastat. Sündmuse tähistamine on olnud aastaid Tallinnas suurima osalejate arvuga talvine vabaõhusündmus. Sel aastal jäävad paraku Hiina artistid tulemata, kuid programm on siiski mitmekesine. 

Vaata galeriid (24)
Vaata galeriid (26)
Vaata galeriid (48)
Vaata galeriid (19)

Hiina uusaasta tähistamine algas juba kell ÜKS päeval Metallpühvli kuju modelleerimisega. Tauno Kangro on igal aastal tahunud looma kuju, kelle mõjutuse all Hiina astronoomia järgi uuel aastal oleme.

“Metallpühvel sümboliseerib jõudu, jonnakust ja kindlasti tervist,” ütles skulptor Tauno Kangro. “Koroonajama lõppeb kindlasti sel aastal ära ja usun, et see aasta toob ka positiivset energiat tagasi. Et inimesed ei peaks enam olema isolatsioonis ja kurvad.”

Astroloog Olga Potjomkina sõnul soodustab metallpühvli aasta loomingut ja töö tegemist. Samuti lubab ta, et rahaliselt läheb olukord inimestel paremaks. Pühvli aastal läheb hästi kuke ja mao aastal sündinutel, kuid tiigri ja hobuse aasta pühvliga ei sobi.

Üritusel osalenud inimestelt nende uue aasta ootuste kohta uurides selgus, et enamus loodab, et järgmine aasta tuleb ikka parem ja praegune kriis lõpuks lõppeb. Igatsetakse ka reisimist ja loodetakse ka armastuses õnne leida.

Lauluväljakul oli tähistamas sadu inimesi, kes end aeg-ajalt tulekollete ümber soojendasid. Esinesid tuletantsijad ning esitati ka traditsioonilist hiina draakonitantsu.

Üritusest jäävad veebruari lõpuni alles näitus Pekingist Vabaduse väljakul ning valgusinstallatsioon “Härg” Lauluväljakul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.