"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Liikluses sai möödunud ööpäeval viga üks inimene (0)
13. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Reedel juhtus üks tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetus, milles sai viga üks inimene. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest ka kaheksa joobes juhti.

Õnnetus juhtus kella 7.08 ajal Tartumaal Nõo–Kambja tee alguses, kus 23-aastane mees kaldus Volkswagen Golfiga libedal teelõigul vastassuunavööndisse ja põrkas kokku läheneva Mazda 6-ga, mida juhtis 46-aastane mees. Mõlemad autod paiskusid teelt välja. Samaaegselt sõitis 44-aastase naise juhitud BMW 530D otsa sõiduteele paiskunud autojuppidele.

Kiirabi viis Volkswageni juhi Tartu ülikooli kliinikumi.

Tabatud joobes juhtidest kahel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud kuus olid aga rooli istunud tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.