"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õpilasfirmade virtuaallaat pakub laupäeval tooteid seinast seina (0)
13. veebruar 2021

„Koduõppe ja piiratud kohtumisvõimaluste tõttu on sellel õppeaastal kogu õpilasfirmade programm olnud tavapärasest keerulisemas olukorras. Varasemalt oleme aasta jooksul saanud korraldada mitmeid õpilasfirmade laatu, kuid seekord pole see praktiliselt võimalik olnud ja seega on õpilastel jäänud puudu väga oluline osa oma ettevõtte loomise praktikast,“ selgitas JA Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Aadressil jalaat.worksup.com toimub laupäeval kella 12–18 suur virtuaalne õpilasfirmade laat, millelt saab soetada tooteid mööblist kuni taaskasutatavate näomaskideni

Haridusministri avasõnadega laada ülekande jooksul tehakse põnevaid intervjuusid ning igaüks saab külastada virtuaalseid õpilasfirmade laadabokse. Noorte toode hulgast leiab näiteks koroonabaktereid hävitavad ukselingid, tünnidest mööbli, taaskasutatavad näomaskid ja paljud muud põnevad tooted ning teenused, teatasid ürituse korraldajad.

Varasemalt suurtes kaubanduskeskustes toimunud laatade asemel peetakse esmakordselt täielikult veebi vahendusel.

„Kõik on oodatud kaasa lööma otseülekandes ning eriti on oodatud inimesed nii-öelda põikama sisse ka õpilaste virtuaalsetesse laadaboksidesse, et noortelt ettevõtjatelt videokõne vahendusel nende toodete ja teenuste kohta küsimusi küsida ning loomulikult tooteid ka soetada,“ märkis Loo. „Selline otse klientidega suhtlemine ja müügitöö on õpilasfirmadele oluline osa kogu programmi õppeprotsessist.“

Kella 12–18 toimuva otseülekande jooksul tutvustatakse vaatajatele põnevaid õpilasfirmasid, nende tooteid ja teenuseid, stuudios räägivad vilistlased oma lugusid nii õpilasfirmade aegadest kui ka praegusest tegevusest. Juttu tuleb laiemalt ettevõtlus- ja majandusõppest Eestis, toimub õpilasfirmade innovatsioonivõistlus, põnevad intervjuud vilistlaste, juhendajate, laada žürii liikmetega ja nii edasi. Samuti kutsutakse vaatajaid oma teadmisi ja õnne proovile panema põnevates laadamängudes.

Laadast võtab osa üle 230 õpilasfirma. Pakutavate toodete seast leiab suurel hulgal huvitavaid ja omanäolisi käsitöötooteid – puidust sõrmuseid, kelli, kotte, näomaske, küünlaid, maiustusi. Teiste hulgas on valikus nii humoorikate sõnumitega kondoomid kui ka käsitööna valmivad kirevad pinata’d. Kuigi seenehooaeg on kaugel, saab endale soetada muheda seeneämbri. Õpilasfirmad pakuvad ka teenuseid, nagu näiteks tööportaal noortele, taskuringhäälingud, sotsiaalmeedia turundusanalüütika ja teenuskaartide sidumine ühte äppi.

Kõiki pakutavaid tooteid saab loomulikult ka osta ning need saadetakse pakiautomaatide või kullerite vahendusel klientideni. Selleks toetab kullerfirma DPD Eesti õpilasfirmasid ka märksa soodsamate tingimustega.

Tänase laada välisel ajal leiab õpilasfirmad ja nende tooted ka pidevalt toimivast õpilasfirmade e-poest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.