"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Turvafirma: vargad võtsid korterite asemel sihikule kodude ümbruse (0)
13. veebruar 2021
Dmitri Povilaitis

"Varas võtab sealt, kust saab," rõhutas turvaekspert ja Rapid Security juhataja Vallo Põldma. "Kui inimesed on tavalisest rohkem kodus, võetakse kodu kõrvalt - peamiselt siis trepikodadest ja hoovidest, nagu juhtus lõppenud aastal."

Koroonaviiruse tõttu tavapärasest kodusemal aastal langes korterivarguste hulk viiendiku, kuid järsult kasvasid vargused vahetust koduümbrusest, näitab turvafirma Rapid Security kuritegevuse analüüs.

Suuri, enam kui 500-eurose kahjusummaga korterivargusi registreeris politsei mullu 153. “Üheainsa aastaga langes selliste varguste arv 19,5 protsenti, seda ei saa selgitada pelgalt inimeste süüme arenguga,” rõhutas Põldma. “Samal ajal kasvas suuremate, üle 500-euroste varguste hulk trepikodadest ja koridoridest ligi 80 protsenti.”

Paraku on trepikodadest varastamine tehtud sulide jaoks lihtsaks. Üle 500-eurose kahjuga vargustest enam kui pooltel on sulidel olnud trepikotta vaba ligipääs. Üheksa vargust kümnest toimus signalisatsiooni või videovalvega kaitsmata trepikojast.

Rapid Security on Skandinaavia turvaettevõte, mille Eesti haru pakub valveteenuseid ja -tehnoloogiat kõigis kolmes Balti riigis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.