"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kahes liiklusõnnetuses sai viga kaks inimest (0)
14. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Teedel ja tänavatel juhtus laupäeval kaks tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga kaks inimest. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest üheksa joobes juhti.

Esimene õnnetus juhtus kella 4 ja 8.30 vahel Viljandimaal Mulgi vallas Lopa-Äriküla maantee 7. kilomeetril, kus Audi A6 oli sõitnud paremkurvist välja vastu puud, põlema süttinud ning tules täielikult hävinud. Juht ja reisijad on alles täpsustamisel. Kiirabi viis auto omaniku, 24-aastase mehe, Viljandi haiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 13.47 ajal Tallinnas Sõpruse puiestee ja Vaablase tänava ristmikul, kus 51-aastane mees sõitis Volkswagen Caddyga tagant otsa parempööret sooritanud Nissan Muranole, mida juhtis 77-aastane mees. Kiirabi viis Volkswageni juhi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Tabatud joobes juhtidest kahel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud seitse olid aga rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.