"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suri muusik ja näitleja Jaak Johanson (0)
14. veebruar 2021
Mats Õun

Pühapäeval suri 61-aastaselt näitleja ja pärimusmuusik Jaak Johanson, tema surmast teatas Johansonide perebänd sotsiaalmeedias. Jaak Johanson rääkis mullu aasta lõpus ETV saates "Aasta säravaimad tähed", et sai aasta eest arstidelt leukeemia diagnoosi. 

“Ja siis ma sain seda keemiat, mida tegelikult väga ei tehta üle 40-aastastele, oma 60. juubeliks. Tõsised raundid väikeste puhkeaegadega. Pääsesin hospidalist poole juuni paiku välja ehk suvi oli vabakäiguvangiks olemine. Ja ega ma seda ka pahaks pane. Aga kogu selle aasta eest on nii arstidele, Loojale kui ka sõpradele ja tuttavatele suur tänu,” rääkis Johanson detsembris.

Jaak Johanson lõpetas Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri 1982. aastal. Ta oli abielus pärimusmuusiku Krista Citra Joonasega.

Jaak Johanson moodustas koos vendade Mardi ja Antsuga ning õe Kärdiga ansambli Johansonid (ka Johanson ja Vennad). Ansambel andis välja albumid “Põhja vahemäng” (1993), “Päevakera” (2000) ja “Külm” (2012).

2010. aastal sai Jaak Johanson presidendilt IV klassi teenetemärgi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.