"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Sadam avas 3,7-miljonise D-terminali parkimismaja (0)
15. veebruar 2021
Raul Mee

Tallinna Sadam avas esmaspäeval Vanasadamas D-terminali vahetus läheduses ühe maa-aluse ja nelja maapealse korrusega parkimismaja; ehitustööde kogumaksumus oli ligikaudu 3,7 miljonit eurot, millele lisandus käibemaks.

Parkimismajast pääseb otse D-terminali ja sealt laevale ning vastupidi. Parkla on avatud nii reisijatele kui ka teistele. Avamise nädalal on parkimine kõikidele soovijatele tasuta, teatas Tallinna Sadam.

“Parkimismaja valmimine aitab parandada meie reisijate kasutajakogemust ning vähendada sadama-alal olevaid parkimisalasid,” ütles Tallinna Sadama kinnisvara ärisuunajuht Piret Üts pressiteates ning lisas, et nüüd saab ettevõte liikuda edasi D-terminali esise muutmisega linnaruumi osaks.

D-terminali parkimismajas on kuus parkimistasandit, 385 parkimiskohta, 20 elektriautode laadimiskohta – sealhulgas kaks kiirlaadijat – ning võimalus lisada 20 elektriautode laadimiskohta.

Parkimismaja hakkab opereerima Europark Estonia OÜ. Parkimismaja arhitektuurse lahenduse autoriks on arhitektuuribüroo R-Konsult OÜ. Hoone projekteerimise ja ehituse peatöövõtja oli AS Merko Ehitus Eesti.

D-terminali parkimismaja rajati projekti Twin-Port 2 raames ja seda toetab Euroopa Liit Euroopa Ühendamise Rahastu (CEF) meetme kaudu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.