"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Vastlapäeval saab nii saaniga sõita kui hiiglasliku lumekukli otsast liugu lasta (0)
16. veebruar 2021
Mats Õun

Vastlapäev pakub tallinlastele mitmesugust sportlik-meeleolukat vaheldust kogu perele. Põnevat uudistamist ja tegevust leiab nii vanalinnast ja Kadriorust kui Vabaõhumuuseumist. Linnaosade uisuplatsidest rääkimata.

Kadrioru pargis toimub vastlapäeva tähistamine 19. veebruaril kella 16-18, kavas on pikk liug, maagilised lõkked, tulemüstika, tuleartistid ja küünlamustrid, võimalusel hernesupp ja vastlakuklid.

Vanalinnas põlevad 20. veebruaril alates kella 16 tänavatel maagilised lõkked, tuleartistid liiguvad tänavatel suunaga Harju haljasala poole. Kell 17 esineb Siim Koppel trummidel, taustaks mitmekesised ja rikkalikud tuleefektid. 21. veebruaril põlevad maagilised lõkked ja esinevad tuleartistid Harju, Viru, Vene, Kullassepa ja Kuninga tänaval.

Nädalavahetusel algas Tornide väljakul ehitustegevus ning vastlapäevaks kerkib sinna suurejooneliste skulptuuridega lumelinn – kokku ehitatakse viis kuju, mis tähistavad Eesti ja Tallinna jaoks olulisi maamärke. Lumelinna kerkivad Maarjamäe loss ja Paks Margareeta, aga ka vastlakukkel ning Tallinna muusikalinnaks kandideerimist sümboliseerivad viiul ja kannel. Vastlapäeval saab seal liugu lasta ka lumest hiigelkukli otsast.

Saanisõit ja vanad vastlakombes Vabaõhumuuseumis

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub teisipäeval tutvuma vastlapäeva kommetega. Päev pakub sportlik-meeleolukat vaheldust kogu perele: saab vanu kombeid meelde tuletada ja uusi tarkusi õppida, tunda rõõmu toekast vastlatoidust, liulaskmisest ja õues viibimisest.

Vastlapäeva kommetega saab vabaõhumuuseumis tutvuda kell 14-17, kelgumägi ja Kolu kõrts on avatud kella 21-ni. Mängida saab lustakaid vastlamänge, meisterda vastlavurri, õppida linatööde üheksa sammu kohta ning nautida rammusaid tähtpäevatoite. Vastlapäeval peab kindlasti oma juukseid kammima ja lõikama, et need pikaks ja tihedaks kasvaksid. Juuksur Cäroly Anton räägib pühapäeval soengute ajaloost ning õpetab selgeks lihtsamad ja soovi korral ka keerukamad punutised.

Spordihuvilistele jagavad pühapäeval MTÜ Vabadusspordi noormehed nippe, kuidas kõige paremini tasakaalu säilitada, ning iga soovija saab neid tasakaalulindil ise järele proovida. Nii on kindel, et kelgumäel püsib tasakaal paigas.

Lisaks kelgumäele on sobiva ilma korral avatud jääkarusell, sõita saab hobusaaniga. Kõik tegevused toimuvad vabas õhus. Muuseumi õuealal on piisavalt ruumi, et hoida turvalist distantsi, siseruumides tuleb arvestada maski kandmise nõudega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.