"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pealtvaatajad Tartu Maratonile ei pääse (0)
17. veebruar 2021
Postimees/Scanpix

Terviseameti nõuete kohaselt ei ole tänavusele Tartu Maratonile pealtvaatajad lubatud.

Võistlusele võivad kohale tulla vaid osalejad ning maratoni korraldamise ning teenindamisega seotud inimesed, osaleja pääseb Tehvandi suusastaadionile ja Arulas stardialasse ainult stardinumbri või korraldaja-teenindaja akrediteeringu alusel, teatas korraldaja. 

Rajal, teeninduspunktides ning finišis võivad samuti viibida ainult vastava loa saanud inimesed. Ka eliitsportlaste jootmine on lubatud vaid akrediteeritud saatjatele. Saateautod ei tohi rajal liikuda ja teeninduspunktide parklatesse sissesõit on lubatud ainult korraldajalt saadud autoloaga. Reeglite järgimist kontrollivad turvatöötajad.

Kuna pealtvaatajatel on keelatud kohale tulla, tuleb arvestada, et suusataja kohale sõidutanud autojuht ei tohi osalejaga parklast kaugemale kaasa minna. Küll aga on võimalik autojuhil vahepeal ära käia ja jälgida osaleja liikumist Championchip.ee veebilehel või tasulise GPS seadme abil ning osalejale õigeks ajaks finišiparklasse vastu minna.

“Soovitame sellel aastal anda kõik kuivad ja soojad riided enne starti pakihoidu. Nii saate kohe pärast finišit riided ära vahetada ja õiget autot otsima hakata,” ütles olukorda ürituse peakorraldaja Indrek Kelk. Lisaks toonitas ta, et kuna õige auto tuleb osalejail ise parklast üles leida, tuleks kaasa võtta toimiv sidevahend ning kirjutada üles autojuhi telefoninumber. “Teadupärast võib telefonil aku tühjaks saada, mistõttu oleks hea, kui telefoninumber on olemas ja vajadusel saab korraldaja abiga autojuhiga kontakti,” ütls Kelk. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.