"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Transpordiameti jäämurdjad on aidanud Eesti vetes laevu 50 korda (0)
17. veebruar 2021
Albert Truuväärt

Transpordiameti jäämurdjad EVA-316 ja Botnica on kuu ajaga Pärnu, Kunda ja Sillamäe sadamaid külastatavaid laevu aidanud 50 korda.

Jäämurde algusest 17. jaanuaril on Transpordiameti laev EVA-316 Pärnu lahes laevu aidanud 33 korda, eelmisel nädalal aitas EVA-316 kolme laeva, teatas ameti pressiesindaja kolmapäeval. 

Abistatavate laevadega konvois sõitmise distantsid kõiguvad Pärnus 15-17 miili vahel. Pärnu lahes on jääpiir nädala alguse seisuga umbes 25 miili Pärnu sadama muulidest. Tänu põhjakaarte tuulele on jää ühtlaselt laotunud ja võimsama peamasinaga laevad saavad sadamast väljumisega iseseisvalt hakkama.

Transpordiameti prahitud laev Botnica on Soome lahes alates eelmise nädala teisipäevast jlaevu aidanud 17 korda. Laevadega konvois sõitmise distantsid varieeruvad seal 35-57 miili vahel. Kunda ja Sillamäe piirkonnas on jääolud väga keerulised, kuna jää on tugev ja kohati tugevalt rüsistunud ja ladestunud, mistõttu on laevadel iseseisvalt piirkonnas liikumisega raskusi. Jää paksus varieerub piirkonnas 15-20 cm vahel ning jääala laius kaldast on ligikaudu 20 meremiili.

Transpordiameti merenduse ja veeteede teenistuse direktori asetäitja Kaidi Katuse sõnul võib prognoosida, et tõenäoliselt kestavad jäämurdetööd ka märtsis, kuna praegu ei ole ilmaennustuses näha tuulesuuna muutust lõunakaarde ega temperatuuride suurt tõusu.

Transpordiamet teenindab jäämurdjatega Muuga, Tallinna, Kopli lahe sadamaid, Paldiski Põhja- ja Lõunasadamat, Kunda ja Sillamäe sadamat. Sadamaid teenindatakse kuni sadama akvatooriumini. Lisaks teenindatakse Pärnu sadamasse tulevaid ja sealt väljuvaid laevu Pärnu sadama lootsipoist kuni jääpiirini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.