"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kasvava nakkusfooni taustal on oht plaanilise ravi piirdumisele (0)
19. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Viimase nädala nakkusfoon on taas kasvutrendis ja Covid-voodikohtade vajadus on tõusmas.

Regionaalhaigla on taas valmis Covid-voodifondi suurendama, kuid sellega kaasneb kasvava nakkuskoormuse foonil taas plaanilise ravi piiramine.

Regionaalhaigla juhatuse liikme-ülemarsti Peep Talvingu sõnul on haigla valmis avama täiendavaid voodikohti Covid-patsientide raviks. “Personali puuduse tõttu toimub voodite ümberprofileerimine plaanilise ravi arvelt,” ütles Talving, lisades “Covid-voodikohad vajavad tavatööga võrreldes topelt personali.”

Regionaalhaiglas oli neljapäeval 39 Covid-patsienti, kellest üheksa oli III astme intensiivravil ja seitse juhitaval hingamisel. Plaaniline ravi on piiratud 10 protsenti karantiinis osakondade tõttu. “Suudame hetkel koos keskhaiglate ja üldhaiglatega tagada ravivõimekuse nii Covid-diagnoosiga kui muude diagnoosidega haigetele, aga kasvava nakkuskoormuse foonil hakkab plaaniline ravi taas piirduma,” ütles Talving.

Voodikohtade fond on dünaamiline ja seda muudetakse vastavalt vajadusele. Hetkel on Regionaalhaiglas 26 üldpalati voodikohta, intensiivravis on koroonapatsientidele 17 ravikohta. Ka on regionaalhaiglas koroonaosakond psühhiaatrilistele patsientidele, kelle jaoks on avatud 20 voodikohta. Lisaks teenindab Covid-patsiente erakorralise meditsiini osakond. Tänase Covid-juhtrühma otsusega avati kolm täiendavat intensiivravi voodikohta. Juhtrühm vaatab igapäevaselt üle ja tasakaalustab vastavalt vajadusele plaanilise ja pandeemilise ravi võimekusi.

Siinkohal kutsub regionaalhaigla koos kõigi meedikutega Eesti rahvast üles järgima kõiki nakkuskontrolli juhiseid ja Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatuid piiranguid. “Ainult koos saame hoida tervishoiusüsteemi toimimas ja elu väljaspool haiglaid avatuna,” lisas Talving.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.