"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rooma klubi arutab internetifoorumil majanduskasvu piiramise teemat (0)
20. veebruar 2021
Mats Õun

Eesti Rooma Klubi arutleb eeloleval neljapäeval Facebookis toimuval live-foorumil majandusmudeli, rahasüsteemi ja eelolevate muutuste teemat, sest majanduskasv ei saa klubi hinnangul lõputult jätkuda.

Ettekandes arutlevad Rooma klubi liige Paul Tammert ja oponendid, miks on kapitalistliku turumajanduse mudel ning fiat-/võlarahasüsteem ammendanud oma arenguvõimalused ja millega saaks seda asendada.

Märksõnad on ‘vabaturumajandus ja vabaraha’, ‘sotsiaalne turumajandus ja kaduraha’. Rooma Klubi sai tuntuks 1972 raportiga “Kasvu piirid”, millega juhiti inimkonna tähelepanu asjaolule, et lõputu kasv lõplikul planeedil pole võimalik. Selles kogumikus näidati matemaatilise mudeli abil, et aastal 2020 algavad dramaatilised muutused. Ja need algasid.

Rooma klubi ülesanne on mitte hirmutada vaid näidata trende ja võimalusel otsida ekspertide abiga väljapääsu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.