"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
EKÜL: Segadus pakendite ümbertöötlemisega nörritab korteriühistuid (0)
25. veebruar 2021
Albert Truuväärt/ Pilt on illustreeriv

"Piisab 1-2 korteriomaniku halvast eeskujust, mis pärsib või tühistab teiste pingutused," sõnas Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) juhatuse esimees Andres Jaadla.

Jaadla sõnul on korteriühistud pakendite ümbertöötlemise ümber puhkenud segaduse üle nördinud.

“Olukord prügimajanduses, millest sel nädalal kirjutasid nii Maaleht kui ka Eesti Ekspress, tekitab korteriühistutes suurt nördimust, sest aastaid on pakendiorganisatsioonid tarbijatelt aina usinamat sorteerimist nõudnud, korteriühistud on jäätmete liigiti kogumisse panustanud, elanikke teavitanud, vajadusel ehitanud suuremaid prügimaju ja soetanud lisakonteinereid,” rääkis Jaadla.

“Paar aastat tagasi viisime ühistute seas läbi küsitluse, kus palju kurdeti inimeste hoolimatust, lausa soovimatust prügi sorteerida. Nagu üks ühistujuht ütles – piisab 1-2 korteriomaniku halvast eeskujust, mis pärsib või tühistab teiste pingutused. Kuidas siis veel nüüd inimestele sorteerimise vajalikkusest rääkida, kui on selgunud, et nende hoolikalt pestud piimapakid sõidavad muu olmeprügi hulgas põletamisele,” lausus Jaadla. “Väga kurb on, kui tarbija lihtsalt lolliks tehakse.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.