"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
FOTOD! Mupo pöörab kõrgendatud tähelepanu maski kandmisele ühistranspordis (0)
02. märts 2021
Albert Truuväärt

Käesoleval nädalal, teisipäevast reedeni võtavad munitsipaalpolitsei ametnikud koos abijõududega teravdatud tähelepanu alla maskide kandmise pealinna ühistranspordis. Näokatteta sõitjatele antakse maskid ja palutakse neid kasutada. 

Vaata galeriid (54)

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere sõnul on tegemist linna initsiatiiviga. „Viirusesesse haigestuvate inimeste hulk kasvab murettekitava kiirusega ja kõige suuremad numbrid tulevad Tallinnast. Tegemist on tõsise olukorraga ja seepärast anname oma panuse nakkuse leviku piiramisse,“ ütles Toompere. „Maski kandmise olulisusest on meedias palju räägitud, kuid vahel on abiks just vahetu suhtlemine ja selgitamine ning seda me oma aktsiooniga ka teha plaanime“.

Täna jälgitakse maskide kandmist eeskätt linna keskpunkte läbivates ühissõidukites. Vaatluse alla võetakse Vabaduse platsi, Kristiine keskuse ja Balti jaama ühistranspordipeatused ning Viru Keskuse bussiterminal. Järgnevatel päevadel võib mupo ametnikke kohata Lasnamäel, Õismäel ja teistes linnaosades, nii bussis, trammis kui ka trollis. Ühistranspordi ajagraafikut püütakse seejuures häirida võimalikult vähe.

„Loodame, et maskide jagamise aktsioon täidab oma eesmärgi. Palun kandke maske, desinfitseerige käsi, see on praegu ainuke viis, kuidas kaitsta iseennast, oma lähedasi ja kaaslinlasi. Me kõik peame kinni pidama kehtestatud nõuetest ja soovitustest, ainult nii üheskoos, saame viiruse levikut piirata. Meie igaühe panus on siin ülioluline,“ paneb Toompere kaaslinlastele südamele.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tõuklemisest bussides
2. märts 2021 12:03
Ei hullu tublilt korralikku Tegnelli elik pensionifondide koormuse jõuline äärmiselt jõuline vähendamine ja kord majas. Refrižaatorid külmutusautod töhe nagu New Yorgis ja kõik kadund lausa metsaüksindusse. Aparaat vaid käiku stabiilselt ja pidevalt Gorbatšov klassika.
Vaatleja
2. märts 2021 11:09
Huvitav, kuidas need ametnikud ühistranspordis ka distantsi hoidmise nõudest kinni pidama hakkavad?! Minu arvates selline täiendavate "reisijate" toomine ühistranspordivahenditesse tõuklema, üksnes suurendab sealset nakatumisriski mitte ei vähenda seda isegi kui neil õnnestub ka mõnedele maskid ninadele riputada. Enamaks neil ju tegelikult niikuinii õigusi pole. Piisaks ilmselt ka kui ühissõidukijuhid nagu ka seaduskuulekad kaasreisijad vajadusel maskikandmiskohustuse täitmisele senisest rohkem tähelepanu pööraksid ja seda julgemalt ümbritsevatelt nõuaksid.