Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
VIDEO: Tallinna keskraamatukogu pakub teenuseid edasi ka kriisi ajal (0)
05. märts 2021

"Me teenindame ettetellimiste teel, inimesed saavad meili teel või telefoni teel oma soovitud raamatute nimekirja edastada. Me paneme paki kokku ja kokkulepitud ajal saab klient pakile järgi tulla," täpsustas Tallinna Keskraamatukogu direktor Kaire Holm. 

Kuigi lugejad ei ole vähemalt kuni märtsi lõpuni Tallinna Keskraamatukogu raamatukogudesse  ubatud, jätkub teenuste osutamine siiski ka praegu. 

“Me teenindame ettetellimiste teel, inimesed saavad meili teel või telefoni teel oma soovitud raamatute nimekirja edastada. Me paneme paki kokku ja kokkulepitud ajal saab klient pakile järgi tulla,” täpsustas Holm. 

Alates möödunud kevadest on ka e-raamatukogude teenus hüppeliselt kasvanud ning püsib jätkuvalt tõusuteel. Tasulise teenusena on võimalik tellida raamatud pakiautomaatidesse. Tallinnas elavatele liikumispuudega inimestele ja eakatele pakutakse aga kontaktivaba koduteenindust.

“Me helistame lugejatele, kes on liikumispuudega või kes ka on vanemad ja koroona ajal kardavad väljas liikuda. Me küsime, milliseid raamatuid,  filme, CD plaate ja ajakirjasid nad soovivad. Paneme neile kokku väikese koti ja viime selle neile koju,” rääkis Tallinna Keskraamatukogu raamatukogu hoidja Pille Mölder. 

Laste seas on aga armastatud “Loeme ette” teenus, mille eest pälvis Tallinna Keskraamatukogu ka 2020. aasta Euroopa Kodaniku auhinna. Teenus sündis kevadise eriolukorra ajal eesmärgiga pakkuda abi kodukontoris töötavatele lapsevanematele. 

“Raamatukogu hoidjad hakkaksid lugema lastele raamatuid ette. Pakkusime teenust telefoni teel, läbi skype, messangeri või mõne muu veebiplatvormi kaudu,” lausus Tallinna Keskraamatukogu laste teeninduse peaspetsialist Merle Tanilsoo. 

Tallinna Keskraamatukogu raamatukogud pakuvad “Loeme ette ” teenust ka täna ning kõik, kel huvi, saavad oma lapse sinna registreerida.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.