"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Läti peaminister: Läti võiks Eestit koroonakriisis aidata (0)
09. märts 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Kui Eesti ei suuda kõige sellega toime tulla, võiksime neid aidata. Meil on rohkem COVID-19 voodikohti kui patsiente," sõnas Läti valitsuse ja kriisijuhtimiskeskuse ühisistungil peaminister Krišjānis Kariņš.

Läti võiks aidata Eestit COVID-19 kriisis, vahendas BNS Läti peaministrit.

Oma avasõnades ärgitas Kariņš kohtumisel osalejaid kaaluma Eesti abistamist koroonakriisi vastu võitlemisel. “Kui Eesti ei suuda kõige sellega toime tulla, võiksime neid aidata. Meil on rohkem COVID-19 voodikohti kui patsiente,” lisas peaminister. Ta ei täpsustanud siiski, kuidas täpselt Läti saaks Eestit aidata.

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule ütles, et Eestil pole veel vajadust saata oma koroonahaigeid Lätti. “Praegu me tegeleme tervishoiu praktiliste asjadega kohapeal, aga see on väga ilus ja hea žest,” tunnustas Sule lõunanaabrite abipakkumist.

Sule sõnul on praegu oluline panustada kohapeal kogu võimsusega ning kui on abi vaja, siis suheldakse kolleegidega. “Aga patsientide, eriti nakkushaigete saatmine ühest riigist teise on väga keeruline,” lausus Sule. Tema sõnul on Covid-19 patsiente Tallinnast Riiga saata logistiliselt keerulisem kui nad viia Tallinnast Tartusse. “Minu suur respekt Läti valitsusele,” lisas Sule.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.