"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tallinn toetab Lennart Meri konverentsi 10 000 euroga (0)
09. märts 2021
Scanpix

Tallinna linnavõim eraldab reservfondist Tallinna strateegiakeskusele 10 000 eurot Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskuse algatatud rahvusvahelise Lennart Meri konverentsi korraldamise toetamiseks. 

Lennart Meri konverents on kord aastas Tallinnas toimuv kõrgetasemeline rahvusvaheline konverents, kus arutatakse olulisimaid välispoliitilisi ja julgeoleku küsimusi Põhjamaade ja Euroopa idaosa kontekstis. Konverentsil osalevad riigipead, ministrid, parlamendiliikmed, rahvusvaheliste organisatsioonide liidrid, mõjukad mõttekodalased, juhtivad ajakirjanikud, akadeemikud ja filosoofid Euroopast, USA-st, Venemaalt ja mujalt.

Konverents on nimetatud põlistamaks Eesti presidendi Lennart Meri poliitilist pärandit. Esimene konverents toimus 2007. aastal. Lennart Meri konverentsi korraldab Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus koostöös Lennart Meri Euroopafondi, presidendi kantselei, välisministeeriumi, kaitseministeeriumi ja teiste organisatsioonidega. Konverents on traditsiooniliselt tekitanud laia rahvusvahelist huvi, eelmisel konverentsil osales 85 ajakirjanikku ning arvestuslikult jõudis konverentsi kajastanud erinevate meediaväljaannete info 26,4 miljoni tarbijani.

2021. aastal toimub Lennart Meri konverents 14.-16. maini Hilton Tallinn Park hotellis, kus majutuvad ka konverentsi esinejad ja külalised. Kokku oodatakse kutsete alusel konverentsile kuni 300 osalejat sealhulgas 150 välismaalt.

Konverentsi korraldamise kogueelarve on 252 930 eurot. Linna toetusega soovitakse katta esinejate majutuse, toitlustuse ja konverentsitehnika rendi kulusid. Konverentsi korraldamisel juhindutakse terviseameti juhistest avalike ja suurürituste läbiviimise kohta. Kui konverentsi ei toimu, siis toetust välja ei maksta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.