"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Kallas: segadus briti tüve leviku üle tulenes kommunikatsioonihäirest (0)
10. märts 2021
Mats Õun

Täna riigikogu infotunnis saadikute küsimustele vastates sõnas peaminister Kaja Kallas, et info briti tüve leviku kohta "lükkas terviseamet lõpuks ümber"."See segadus on kommunikatsioonist tekkinud," sõnas Kallas.

Kallas ütles riigikogus saadikute küsimustele vastates, et segadus koroonaviiruse briti tüve leviku üle tulenes kommunikatsioonihäirest, vahendas BNS. 

Esmaspäeval kirjutas Kallas sotsiaalmeedias karmimate piirangute kehtestamise vajadust põhjendades, et “esialgsetel andmetel olid eelmisel nädalal Synlabis analüüsitud proovidest koguni ligi kolm neljandikku spetsiifiliste mutatsioonidega (ehk nn briti tüvi, LAV tüvi jm) ning nendest omakorda 98 protsenti  moodustas briti tüvi.”

Täna riigikogu infotunnis saadikute küsimustele vastates sõnas Kallas, et info briti tüve leviku kohta “lükkas terviseamet lõpuks ümber”.”See segadus on kommunikatsioonist tekkinud,” sõnas peaminister.

Samas toonitas Kallas, et briti tüvi levib 1,5 korda kiiremini kui teised tüved. “Seetõttu varasemad meetmed ei olegi neile mõjunud selliselt, nagu oleks arvata. Me oleme valitsuses teadusnõukoja ettepanekuid kogu aeg kuulanud ja oleme arutanud ning kehtestanud piirangud vastavalt sellele, kuidas vajadus on,” ütles ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.