"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Linnaosad jagavad paljulapselistele peredele ja üksikvanematele maske (0)
10. märts 2021
Ilian Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Mask on esmane vahend, millega kaitsta ennast ja teisi, lisaks distantsi hoidmisele, kontaktide vältimisele, kätepesule ning pindade desinfitseerimisele," sõnas abilinnapea Betina Beškina. 

Tallinna linnaosad jagavad käesolevast nädalast paljulapselistele peredele, vähekindlustatud üksikvanematele ja kõrge nakkusnäitajaga kortermajade elanikele tasuta meditsiinilisi maske.  

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina nentis, et ka meist igaühest sõltub, kui kiiresti suudame viiruse leviku peatada ja tavapärase elu juurde naasta. “Mask on esmane vahend, millega kaitsta ennast ja teisi, lisaks distantsi hoidmisele, kontaktide vältimisele, kätepesule ning pindade desinfitseerimisele,” sõnas Beškina. 

Haabersti ja Mustamäe linnaosades alustati maskide jagamisega eile, homsest ehk 10. märtsist hakkavad vähekindlustatud üksikvanematele ja lasterikastele peredele maske jagama ka Lasnamäe, Nõmme, Põhja-Tallinna, Kesklinna, Kristiine ja Pirita. 

Paljulapselistele peredele jagatakse kaks pakki ja vähekindlustatud üksikvanematele üks pakk maske (50 maski pakis). Maske jagavad linnaosavalitsused kohapeal. “Praeguses olukorras on äärmiselt oluline, et avalikes ruumides me kõik järgiksime terviseohutuse nõudeid, et hoida enda ja teiste tervist,” sõnas Beškina. “Seetõttu palume siseruumides kõigil maski kanda ning enne linnaosavalitsusse saabumist veenduda, et haigusnähud puuduvad.” 

Täpsemat teavet maskide jagamisest annavad linnaosavalitsused, infot leiab ka linnaosavalitsuste veebilehtedelt ja sotsiaalmeediakanalitest.

Kui eelmise aasta lõpus jagas linn korduvkasutatavaid riidest maske gümnasistidele ja progümnastidele ning meditsiinilisi maske vähekindlustatud üksi elavatele pensionäridele ja peredele, siis nüüd jagatakse meditsiinilisi maske kolme ja enama lapsega peredele, vähekindlustatud üksikvanematele ja neile kortermaja elanikele, kus on kõrge nakkusnäitaja. 

Aprillis hakatakse meditsiinilisi maske jagama ka üksi elavatele pensionäridele. Ühtekokku jagab linn märtsis ja aprillis 1,5-2 miljonit maski linlastele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.