"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO: Tallinna 2020. aasta sporditeoks valiti Eesti Korvpall 100 üritused (0)
10. märts 2021
Albert Truuväärt

"2020. aasta Tallinna sporditeoks valitud Eesti Korvpalliliidu korraldatud ürituste sari Eesti Korvpall 100 pakkus rahvale terve rea üritusi ja uusi algatusi," rääkis linnapea Mihhail Kõlvart. 

Ehkki eelmisel aastal jäi erandkorras 25-aastase traditsiooni järel vahele pidulik Tallinna spordigala, kus linn tunnustab oma tublisid sportlasi ja sportmängude võistkondi, valiti sedapuhku 2020. aasta sporditegu, milleks tunnistati Eesti Korvpall 100 programmi raames toimunud üritused.

Linnapea sõnul oli eelmine aasta eriline mitte ainult spordielus ja paraku ka tänavune aasta tuleb meil eriline. “Ent kõigele vaatamata läheb elu edasi ning sportlased hoiavad end vormis, olles valmis niipea, kui olukord seda lubab, edasi treenima ja väärikalt esindama Eestit rahvusvahelisel spordiareenil,” ütles Kõlvart. “Sport ei ole ainult liikumine, vaid ka ühiskondlik tegevus. Vaatamata ka sellele, et eelmisel aastal jäi korraldamata Tallinnas veerand sajandit toimunud traditsiooniline üritus – spordigala, toimus mullu spordis väga palju suuri tegusid, mille eest täname ja tunnustame spordiorganisatsioone ja valdkonna inimesi. 2020. aasta Tallinna sporditeoks valitud Eesti Korvpalliliidu korraldatud ürituste sari Eesti Korvpall 100 pakkus rahvale terve rea üritusi ja uusi algatusi. Teatavasti loob sport positiivseid emotsioone, nii füüsiliselt kui ka emotsionaalselt ja seda on meile kõigile praegu väga vaja.”

2020. aasta sporditeo tiitlile said kandideerida spordiüritused, mis rikastasid pealinna spordielu, nii traditsioonilised kui ka uued algatused. Üritused, mis kaasasid linlasi olema aktiivsed ja sportlikud või edendasid sündmused spordielu pealinnas.  

Laekunud ettepanekutest osutus eelmise aasta sporditeoks Eesti Korvpall 100 programmiüritused, mille raames toimus Saku Suurhallis Eesti-Itaalia EM valikmäng, Balti keti karikas Saku Suurhallis, kus Eesti koondis sai ajaloolise võidu Leedu koondise üle ning esmakordselt korraldatud turniirvõit jäi Eestisse. Avati Alexela 3×3 välikorvpalli Arena Snelli staadionil, renoveeriti Ehitajate teel ja Lilleküla Gümnaasiumi väliväljakud, Maailmakoristuspäeva raames viidi läbi 100 000 vabaviske kampaania ning alaliidul avanes erakorraline võimalus korraldada 2022. aasta EM-valikmängude B-alagrupi turniir Saku Suurhallis. 

Teiste spordisündmuste seos tõsteti esile Merko Cup Eesti-Läti maavõistlust tennises, Tallinna orienteerumiseneljapäevakuid, Ironman Tallinn, Tallinna Maraton sh Tallinna MV maratonijooksus ja esmakordselt Eesti Ööjooksu Tallinna eri.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.