"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Linnaosavalitsus pakub korteriühistutele tervishoiukriisis abi (0)
11. märts 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Lisaks üleriigilistele abinõudele oleme Tallinnas alustanud meditsiiniliste maskide tasuta jagamist kolme ja enama lapsega peredele, vähekindlustatud üksikvanematele ja samuti elanikele nendes kortermajades, kus on tuvastatud kõrge nakatumisnäitaja," sõnas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Tallinna kesklinna korteriühistute virtuaalses infotunnis andis Haukanõmm ülevaate linna pakutavatest korteriühistutele suunatud lisameetmetest tervishoiukriisiga toimetulekuks ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa tutvustas stressi leevendamise võimalusi.

“Lisaks üleriigilistele abinõudele oleme Tallinnas alustanud meditsiiniliste maskide tasuta jagamist kolme ja enama lapsega peredele, vähekindlustatud üksikvanematele ja samuti elanikele nendes kortermajades, kus on tuvastatud kõrge nakatumisnäitaja. Neis elamutes pakume ka tasuta desinfitseerimisvahendeid, et aidata vähendada terviseriske. Selliseid maju ei ole Kesklinnas õnneks palju, nagu näitavad terviseametist saabunud andmed. Mingeid isikuandmeid kampaania käigus ei avaldata,” ütles Monika Haukanõmm muuhulgas. 

Linnaosavanem märkis, et ehkki kriisiolukord on piiranud inimestevahelist suhtlust, on see teisalt ka suurendanud omavahelisi pingeid. Just seetõttu kutsuti infotunnis esinema Peaasi.ee tegevjuht, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa, kelle sõnul näitavad uuringud stressitaseme tõusu ennekõike noorte seas. 

Oidermaa soovitas võtta segastel aegadel appi kindel päevakava – rutiin tekitab turvatunnet. Arvestada tuleks ka tülide kergema tekkimisega pingelisel ajal, kui inimestel on n-ö süütenöör lühem. Seetõttu ei tarvitse iga emotsionaalset väljaütlemist võtta rünnakuna, vaid tasub keskenduda tundele, mis võis olla ütlemise taga. Oidermaa lisas, et iga inimene peaks teadma, kuhu murede korral kiirelt pöörduda ja ka korteriühistud võiksid sellekohast infot jagada. 

Kesklinna valitsus valmistab koos Anna-Kaise Oidermaaga korteriühistute jaoks infolehe kõigi vajalike viidetega, kuhu elanikud saavad kriisiolukorras kiirelt pöörduda. Teavet kehtivate piirangute kohta ja samuti esmast kriisiinfot saab Tallinnas ka nii linna kui linnaosa veebilehelt. 

Kesklinna vanem andis lisaks korteriühistute esindajatele päev varem ka linnaosakogule üksikasjaliku ülevaate avalike teenuste kättesaadavusest koroonavastaste rangete piirangute tingimustes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.