"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Telia liikuvusanalüüs: koolivaheaja nädalal hajusid inimesed üle Eesti laiali (0)
11. märts 2021
Telia Eesti

Talvise koolivaheaja nädalal ehk vahemikus 22.-28. veebruarini langes inimeste liikumisaktiivsus küll suuremates linnades, kuid kasvas linnade ja maakondade vaheline liikumine, selgub Telia liikuvusanalüüsist.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Holger Haljandi sõnul langes koolivaheaja nädalal Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas inimeste linnasisene liikumisaktiivsus kokku ca 20%. Samuti oli näha, et vähenesid inimeste tööalased liikumised linnade ja nende lähiümbruse vahel.

„Samal ajal kasvas märgatavalt linnade ja maakondade vaheline liikumine ning tavapärasest rohkem sõideti näiteks Tallinnast Lõuna-Eestisse ja saartele, Tartust saartele ning Pärnust Kihnusse. See lubab eeldada, et pered sõitsid koolivaheaja nädalal nii oma maakodudesse kui harrastasid siseturismi,“ lisas Haljand.

Näiteks Tallinna ja Hiiumaa vaheline liikumine kasvas koolivaheaja nädalal võrreldes eelnenud nädalaga 31%, Tallinna ja Muhu vaheline liikumine kerkis 64% ning Pärnu ja Kihnu vaheline liikumisaktiivsus kasvas 30%. Tartu inimeste liikumisaktiivsus kasvas kõige enam aga näiteks Kose valla suunas (+88%) ja Anija valla suunas (+68%).

Koolivaheaja nädalal (22.- 28. veebruar) kasvas reiside hulk näiteks Hiiumaa ja Narva suunas vastavalt 22% ja 13%. Reiside hulk Tallinna suunas aga vähenes samal ajal 13%.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.