“Elus ja maadluses ei tule midagi lihtsalt, tööd peab tegema.”

Epp Mäe, maadleja
Anneli Ott: Ida-Virumaa majanduses peab olema suurem roll kultuuril (0)
12. märts 2021
Albert Truuväärt

"Kultuur pole ühiskonnas vaid saaja, vaid ka väga oluline andja ning kultuuri ja loovuse roll on  majanduse ülesehitamisel eluliselt tähtis," ütles kultuuriminister Anneli Ott.

Kultuuriminister Anneli Ott märgib reedel Jõhvis toimuva kaheksanda Ida-Virumaa kultuurifoorumi eel, et Ida-Virumaa majanduses peab olema aina suurem roll kultuuril, vahendas BNS.

Hübriidkonverents keskendub seekord kultuuri rollile Ida-Virumaa elu- ja majanduskeskkonna mitmekesistamisel ja piirkonna kuvandi muutmisel. 

“Õiglase Ülemineku Fondi abil toetatakse uute ettevõtete rajamist, olemasolevate arendamist ja majanduse mitmekesistamist. Siin võiksid kindlama koha leida ka kultuurikorraldusega ja loomemajandusega seotud ettevõtted. Kultuur pole ühiskonnas vaid saaja, vaid ka väga oluline andja ning kultuuri ja loovuse roll on  majanduse ülesehitamisel eluliselt tähtis,” ütles kultuuriminister Anneli Ott.

“Loomemajanduse valdkond seob kultuuri ja majanduse ühte ning täidab ka teiste majandusharude vajadusi. Ida-Virumaa majanduses peab olema aina suurem roll kultuuril,” lisas ta.

Ürituse ülekanne toimub kell 10-16  Zoomi keskkonnas ning on venekeelse sünkroontõlkega.

Ettekannetega astuvad foorumil üles Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing, kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Taaniel Raudsepp, Station Narva festivali korraldaja Helen Sildna, kommunikatsiooniekspert Raul Rebane, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu Õiglase ülemineku platvormi koordinaator Hardi Murula ning Jõhvi tehnoloogiakooli üks asutajatest Rainer Sternfeld. Foorumi moderaator on Postimehe peatoimetaja asetäitja Heili Sibrits.

Päeva lõpetab debatt, kus Ida-Virumaa tulevikustsenaariumite üle arutlevad Narva linnapea Katri Raik, kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman, Sillamäe muusikakooli direktor  Vladimir Võssotski, Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, Ida-Virumaa innovatsiooni ja loomekeskuse Objekt asutaja Jana Budkovskaja, Viru Keemia Grupi suhtekorraldusjuht Irina Bojenko ning Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimees, Toila vallavanem Eve East.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.