"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kaasav eelarve toob Tallinna kesklinna hulga avalikke veekraane (0)
12. märts 2021
Scanpix

Tallinna kaasava eelarve ideede hääletusel osutus Kesklinnas võitjaks projekt „Joogikraanid terviseradade äärde“, mille teostumisel lisandub sel aastal linnaossa mitu avalikku joogiveekraani.   

“Arvestades idee autorite soovitusi ja lähtudes veetrasside paiknemisest, oleme valinud joogikraanide jaoks välja kuus esialgset kohta: Reidi tee promenaadil Ahtri tänava ristmiku ja Russalka mälestusmärgi juures, Falgi pargis, Tiigiveski pargis, Tornide väljakul ja Järvevana tee äärsel kergliiklusteel. Lisaks tahame idee ühe autori soovitust järgides paigaldada ühe kraani ka Pirita tee äärde Maarjamäe memoriaali lähistele,” selgitas Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Tallinna kaasava eelarve ideede hääletusel Kesklinnas populaarseimaks osutunud projekti “Joogikraanid terviseradade äärde“ esitasid kaks autorit – Moonika Kitt ja Taimi Saar. Projekti elluviimist toetas 557 Kesklinna elanikku. Teise koha saavutas “Eliisabeti unistus: mänguväljak 10+ vanuses lastele“, mille poolt hääletas 500 inimest. Ka see idee viiakse Kesklinnas ellu.

Idee näeb ette rajada Hirveparki mänguväljak üle 10-aastastele lastele. Et arutada mänguväljaku võimalikku asukohta ja tutvustada ehitustöödega seonduvaid üksikasju, korraldas Kesklinna valitsus eile õhtul virtuaalse arutelu kõigi projektist huvitatud kohalike elanikega. Saadud tagasiside alusel kaalutakse lähinädalatel pakutud asukohti ja valitakse neist sobilikem. Mänguväljaku projekt peaks valmima sel aastal ja ehitus järgmisel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.