"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Lastemuuseum kutsub lapsi emakeelepäeva puhul kuulama lugusid lasteraamatutest (0)
12. märts 2021
Albert Truuväärt/ Pilt on illustreeriv

Ette lugemisele tulevad muuhulgas katkendid Andrus Kiviräha raamatust "Oskar ja asjad" ning Astrid Lindgreni raamatust "Vahtramäe Emil". Ent vahvaid raamatuid on teisigi.

14. märtsil toimub Miiamilla lastemuuseumi emakeelepäev “Miiamilla näitab keelt”. Kõik lugude ja raamatute sõbrad on oodatud sel päeval muuseumi Facebooki lehele, kus lastemuuseumi töötajad loevad ette toredaid katkendeid oma lemmik-lasteraamatutest. Samuti leiab sealt juhendi, kuidas meisterdada ilusaid tähti. 

“Ajale kohaselt peame viima oma emakeelepäeva üle veebi, ent sellest hoolimata ei jää ükski hea idee teostamata. Meil oli idee lugeda emakeelepäeval lastele ette katkendeid vahvatest lasteraamatutest ja seda me teemegi, aga seekord video vahendusel,” räägib lastemuuseumi külastusjuht Mari Tammar. 

“Loodame, et nende videote vahendusel avastavad pered endale uut toredat lugemist, ehkki raamatud, mida ette loetakse, võivad olla juba vanad tuttavad. Samuti loodame, et see ergutab lugema ka neid vanemaid, kes veel oma lastele raamatuid ette ei loe, sest ettelugemine arendab mitmekülgselt lapse sotsiaalseid oskusi ning paneb aluse lapse raamatulembusele,” lisab Tammar.

Ette lugemisele tulevad muuhulgas katkendid Andrus Kiviräha raamatust “Oskar ja asjad” ning Astrid Lindgreni raamatust “Vahtramäe Emil”. Ent vahvaid raamatuid on teisigi. 

Kuna meie kirjakeele alusvundamendiks on põnevad tähed, siis leiab emakeelepäeval muuseumi Facebooki lehelt ka juhendi, kuidas meisterdada ilusaid tähti. 

Kõike ikka selle jaoks, et oma kauni emakeelega paremaks sõbraks saada.

Miiamilla emakeelepäeva leiad Miiamilla Facebooki lehelt SIIT


Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.