"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Lisaeelarve võimaldab töötukassale raha juurde (0)
12. märts 2021
Aleksandr Guzhov/ Foto on illustreeriv

Töö- ja terviseminister Tanel Kiige sõnul ulatuvad toetussummad juba üle 300 miljon euro. "Ja see on kindlasti koht, kus valitsuse lisaeelarvega on mõistlik tulla töötukassale appi ning kompenseerida nii seniseid kulusid kui ka vaadata tulevikku," märkis ta.

Kiik lubab, et plaanitav lisaeelarve arvestab ka töötukassa vajadustega kriisitoetuste maksmisel, vahendas BNS. 

Kiige sõnul on plaanis lisaeelarvega taotleda lisaks tervishoiuvaldkonnale tuge ka Eesti töötajatele läbi töötukassa. “Töötukassa on koostöös valitsusega käivitatud erinevaid tööturu toetusmeetmeid, näiteks rakendanud töötasu hüvitisi alates mullu kevadest,” ütles Kiik. 

Tema sõnul ulatuvad toetussummad juba üle 300 miljon euro. “Ja see on kindlasti koht, kus valitsuse lisaeelarvega on mõistlik tulla töötukassale appi ning kompenseerida nii seniseid kulusid kui ka vaadata tulevikku, märkis Kiik. 

Tema sõnul on eesmärk vältida laiaulatuslikku koondamit ja töötuse hüppelist kasvu. “Hoolimata pingutustes on töötute arv kasvanud ligi 60 000 inimeseni. Samas on ka teada, et kui me poleks toetusmeetmeid kasutanud, siis tõenäoliselt oleks tänane töötute arv ligi 100 000 juures,” ütles Kiik. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.