"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Südamekodud avab Tallinnas abistatud elamist pakkuva eakate teenusmaja (0)
12. märts 2021
Ilja Matusihis

"Teenusmajad ja toetatud elamise teenus on Eesti jaoks veel uus ja noor nähtus, aga Põhjamaades väga levinud. Tahame selle pakkumise ja arendamisega siin algust teha ja Wilde Südamemaja on meie esimene pilootprojekt," ütles Südamekodude nõukogu esimees Martin Kukk.

Eesti kiireimini kasvav hooldekodude operaatorettevõte Südamekodud avab Tallinnas Mustamäel esimese eakatele abistatud elamise teenust osutava teenusmaja.

Tallinnas Vilde teel avatavas Wilde Südamemajas on eakate käsutuses tugipersonal, kes aitab vastavalt vajadusele nii igapäeva toimetustes kui ka vaba aja sisustamisel. Elanikele on kasutada kõigi mugavustega stuudiokorterid, milles on spetsiaalselt eakate vajadustele kohandatud elamine ning hädaabikutsung. Lisaks pakub Wilde Südamemaja vastavalt kliendi soovidele erinevaid tasulisi lisateenuseid, alates isikliku pesu pesemisest ja triikimisest, söögi toomisest ja valmistamisest kuni arsti, füsioterapeudi või massööri koduvisiidini.

“Teenusmajad ja toetatud elamisteenus on Eesti jaoks veel uus ja noor nähtusaga Põhjamaades väga levinud. Tahame selle pakkumise ja arendamisega siin algust teha ja Wilde Südamemaja on meie esimene pilootprojekt,” ütles Südamekodude nõukogu esimees Martin Kukk.

“Abistatud elamise teenus sobib üle 60 aastastele üksi elavale inimesele, kes soovib säästa aega ning füüsilist pingutust igapäeva eluga toimetulekul. Abistatud elamisviis annab eakatele samaaegselt nii iseseisvuse kui ka kindluse, et igal hetkel on abi lähedal,” selgitas Martin Kukk.  

“Wilde Südamemajja saab kohti broneerida juba täna – kõige lihtsam on oma huvist teada anda Südamekodude kodulehe kaudu, kus on Wilde Südamemaja kohta eraldi veebileht,” lisas Kukk.

Südamekodud on eakatekodusid opereeriv ettevõte, mille eesmärgiks on olla parima hinna ja kvaliteedi suhtega teenusepakkuja Eestis. Hetkel tegutseb Türi vallas Käru Südamekodu, Setomaa vallas Värska Südamekodu, Lääneranna vallas Lihula Südamekodu, Saaremaa vallas Saaremaa SüdamekoduViru-Nigula vallas Kunda Südamekodu ning Kanepi vallas Piigaste Südamekodu. Südamekodudes on praeguseks üle 400 teenuskoha ning ettevõte pakub tööd Eesti eri paigus rohkem kui 170-le tublile inimesele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Aivar
12. märts 2021 10:40
Väga tore uudis - kus see maja asub täpsemalt?