"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Myanmari hunta kuulutas Yangoni kahes piirkonnas välja sõjaseisukorra (0)
14. märts 2021
Scanpix/ Foto on illustreeriv

Sõjaseisukord kuulutati välja Hlaing Tharyari ja Shwepyitha piirkonnas pärast seda, kui pühapäeval sai seal riigipöördevastaste meeleavaldajate ja julgeolekujõudude kokkupõrgetes surma vähemalt 15 protestijat.

Myanmari hunta kuulutas pühapäeva õhtul riigi suuruselt teise linna Yangoni kahes piirkonnas välja sõjaseisukorra, vahendas BNS riiklikku meediat.

Sõjaseisukord kuulutati välja Hlaing Tharyari ja Shwepyitha piirkonnas pärast seda, kui pühapäeval sai seal riigipöördevastaste meeleavaldajate ja julgeolekujõudude kokkupõrgetes surma vähemalt 15 protestijat.

Hunta “annab haldus- ja sõjaseisukorra võimu Yangoni piirkondlikule komandörile, et tagada efektiivsemalt julgeolek, õiguskord ja rahu”, edastas riigitelevisioon.

Pühapäeval sai Myanmaris putšivastastel meeleavaldustel surma vähemalt 18 ja kannatada üle 50 inimese.

Tegu oli ühe ohvriterohkeima päevaga alates 1. veebruari sõjaväelisest riigipöördest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Burma Road
15. märts 2021 08:33
Myanmar meile tegelt ikka vana hea Birma on buddistlik riik suurjõudude haardes ja meil on äärmiselt raske sealmail toimuvat hoomata. Selleks on vaja meie igati tasemel sõnnikuviskajast mõisahärrat elik orientalist Marti paraku mees ilmselt hõivat mõistetav tegelt. Inglimannidest bandiiditest - igati täpne termin - ja japsidest massimõrvaritest ime läbi vabanenud Birmat või siis Birma Liitu tegelt hoiab koos Birma relvajõud ja ime küll on tegelt suutnud. Ümberringi siis angloameerika bandiid, muhameedlaste hordid, punahiina sõbrad tegelt buddistidel annab vastupidada Myanmaris. Kuid kindlasti peaks olema Euroopa ühine Euroopa olema kontaktis birmalastega mingil määral sealseid reaalsusi mõistma. Kuid kas meie mõistame Kataloonia reaalsuseid ja katalaane? Või siis Hispaaniat ja Madriidi?