"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud.

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Mõni kardab vaktsiini – aga tablettide taga ohtu ei nähta (0)
15. märts 2021
Rene Suurkaev

Perearst Karmen Joller võrdles ERR-i saates "Esimene stuudio"  koroonaviiruse vastast vaktsiini ibuporofeeniga, leides, et viimane on inimese tervisele ohtlikum.

“Ibuprofeeni kasutamisel on oluliselt rohkem vastunäidustusi, kui on näiteks vaktsiinil,” selgitas ta. Ajal, mil leidub inimesi, kes vaktsineerimist pelgavad, tasub meenutada, et sarnaselt teiste heaoluühiskondadega tarbitakse ka Eestis suurtes kogustes kõikvõimalikke vabamüügi nn olmeravimeid. Ibuprofeeni tarbivad eestlased suurusjärgus 30 tonni aastas, ja see on väga suur number. Tõsi, siin pole juttu toimeainest, vaid tabletist endast, mis koosneb suuremas osas raviaine “ümbrisest”. Igal juhul võiksid vaktsiinivastased kunagi, kui pandeemia läbi saanud, oma energia kulutada tervislikumate eluviiside propageerimisele. Näiteks iga peavalu ei peaks panema haarama tableti ja veeklaasi järele, ehk piisaks jalutuskäigust õues. Tasub meenutada, et Läänemerre jõuab igal aastal ligi 2200 tonni ravimijääke, peaaegu 30% sama mere äärsetes riikides müüdud ravimitest. Muidugi on siin taga farmaatsiakontsernide oskuslik turundus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
15. märts 2021 11:53
Tablette ei kardeta sugugi vähem, sellest pole lihtsalt eriti räägitud.