"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Põhja-Tallinnas saab Euroopa Liidu toiduabi üle 700 inimese (0)
15. märts 2021
Rene Suurkaev

"Oleme võtnud ühendust toiduabipaki saajatega ja andnud teada, kuidas üle 5 kg kaaluvale pakile järele tulla," rääkis Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. "Erivajadustega inimestele ning neile, kes ei saa pikaajalise haiguse tõttu toidule järele tulla, tuuakse see koju."

Algaval nädalal jagab Eesti Toidupank koostöös Põhja-Tallinna valitsusega 756 Euroopa Liidu loodud abifondi (FEAD) toidupakki.

Toidupakis on kuivaineid, konserve, mett ja teed. Toiduabi saamise kriteeriumid on üle Eesti kõigile võrdsed. Abipaki saajate nimekiri on koostatud Sotsiaalministeeriumi poolt.

Euroopa Liidu toiduabi saavad  need inimesed, kes selle aasta jaanuarikuus olid kas toimetulekutoetuse või kohaliku omavalitsuse toetuse saajad. Samuti saavad toiduabi kodutute öömajades viibivad kindla elukohata inimesed.

Abifondi toetuse kasutamist koordineerib Sotsiaalministeerium.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.