"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Sirje Vets: koerad tasub laste mänguplatsidest eemal hoida (0)
15. märts 2021
Albert Truuväärt

Sirje Vets, koertekoolitaja ütles, et miiniväljade teke näitab lihtsalt loomaomanike ebaviisakat suhtumist kaaskodanikesse!

“Kui mina linnas elasin, ei lasknud ma kunagi oma koertel laste mänguväljaku lähedal isegi mitte pissihäda teha või isasel jalga autokummi peale tõsta. Treenisin koeri teatud olukordades häda vaid käsu peale tegema. Kui tema soovi märkasin, andsin keelava märguande ja jooksin temaga eemale. Koera õige kodune kasvatus loeb väga palju, kuna paljud asjad kinnistavad koerad endale ise. Näiteks kui kutsikas peremehe jala juurde kõndides alati silitusi saab, siis kutsikale kinnistub see teadmisena – kui mina tahan, siis mina saan! Koerad on väga järjekindlad ja haukudes võivad nad ka peremeest koju tagasi nõudma hakata. Lõpuks ta ju lärmi peale tulebki! Kuid taktikepp peaks olema ikka peremehe käes. Ja selle asemel, et koer õuemineku soovist märku annaks, peaks looma regulaarsel ajal õue viima peremees,” teatas Vets.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.