"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
Urmas Mardi: elanikud ei suuda koerte järelt koristada (0)
15. märts 2021
Mats Õun

Urmas Mardi, korteriühistute liidu juhatuse liige ütles, et kevad võib olla ka kurb aeg, kui lume alt välja sulavaid miinivälju vaadata.

“Kui maja ümber on juba koeri keelavad märgid pandud, tasub asjasse suhtuda veelgi tõsisemalt. See näitab, et majas on lemmikloomade puhtuse pidamisega probleeme ja ühistu soovitab loomaomanikel asjasse tõsisemalt suhtuda. Kui keelav märk on üles pandud, siis tuleb seda austada. Mina olen loomade sõber, mulle väga loomad meeldivad! Kes aga on kortermajja lemmiklooma võtnud, peab ka suutma aru saada, et too mingilgi määral teisi majaelanikke segada ei tohi. Näiteks sageli koeraomanikud ei taipa, et üksi koju jäetud koer häirib naabreid valju haukumise või ulgumisega, sest nagu ta peremehe auto hääle ära tunneb, liputab juba kaugelt saba ja lõpetab ka haukumise,” sõnas Mardi

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Mari
19. märts 2021 11:43
Kortreiühistutes on suurimaks probleemiks suitsetajad,kes viskavad konid kuhu juhtub samuti tühjad suitsupakid. Ei hoolita teistest elanikest,mittesuitsetajana pean pidevalt tubakavingu sisse hingama,kui tahan välisuksest oma koju pääsrda.
koeraomanik
18. märts 2021 21:56
Mina olen pigem seisukohal, et loomapidamiskultuur on tõusuteel. Kui 10 aastat tagasi ei koristanud suurem osa koeraomanikke oma lemmikute järelt, siis täna on olukord tunduvalt parem. Igas majas on inimesi, kellele põhimõtteliselt lemmikloomad ei meeldi ja samapalju on ka lemmikloomade omanikke.
Vaatleja
18. märts 2021 12:50
Kuni elanike suutlikkust karmide karistuste ja üleüldise seaduste täitmise kontrolliga ei turgutata, siis jääbki eesti rahvas koerasitas koperdama.
RM
18. märts 2021 11:57
Üks omapärane asi on selle kõigega veel: nimelt liftiga majades viiakse koeri alla ja üles liftiga, mis on loomulik, aga vahepeal tuleb ette, et lift haiseb nö. märja koera järgi ja see on üsna õudne minu jaoks. Samuti olen korduvalt näinud, kuidas lifti põrandal on mingi vedelik, ka kuiva ilma korral, ja kuigi lõhn on nõrk, on selge, et koera pole õigel ajal välja viidud. Ka päris haisevat mustust olen liftis näinud ja siis pidi juba jalgsi 9. korrusele kõndima... Selliselt käituvad osad koeraomanikud, õnneks mitte kõik.
Marleen
18. märts 2021 11:39
Väga õige jutt, samuti kustakse lemmikute poolt auto rattad ja maja ees asuvad kenad kivid täis. Olen ka ise koera omanik ja rõve on seda mustust vaadata.
Triin
18. märts 2021 11:20
Mine metsa oma ära keelamisega!!! 1. Tuleb riigikogus vastu võtta loomakaitse seadus,mis ammu karjub!!! Loomi väärkoheldakse ja paljundatakse meeletult!! 2. Tuleb keelata zoofiilide tegevus 3. Tuleb rohkem välja panna prügikaste kuhu saaks visata siis väljaheite!!
variant
15. märts 2021 17:14
Linnade kortermajades tuleb koerapidamine üldse ära keelata.