"Inimene peaks saama pühendada end lihtsalt oma elu elamisele. Linnaasutused peaksid olema heas mõttes justnagu nähtamatud – osutades linnakodanikule teenust nii, et nad ise meeldegi ei tule."

Tallinna linnasekretär Priit Lello
VAATA OTSE KELL 13.15: Erikomisjon arutab haiglate juhtidega olukorda koroonaviiruse tõkestamisel (0)
15. märts 2021
Albert Truuväärt

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab tänasel avalikul istungil haiglate juhtidega olukorda koroonaviiruse tõkestamisel.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul töötavad haiglad võimete piiril ja vajavad kõige enam juurde personali. „Soovime haiglate juhtidelt teada, millised otsused tuleks veel riigi poolt vastu võtta, et leevendada pingelist olukorda tervishoiusektoris,“ ütles Reinsalu.

„Meil on tekkinud olukord, kus patsientide arv haiglas kasvab iga päev ja Terviseamet valmistab ette hädaolukorra kolmandat taset, mis haiglatele tähendab otsesõnu seda, et kõiki patsiente ei saa enam vastu võtta ja tuleb hakata kriitiliselt hindama iga haige seisundit,“ rääkis Reinsalu. „Seis on ülikriitiline ning eeldab erakorralisi meetmeid kriisi lahendamisel.”

Istungile on kutsutud hädaolukorra meditsiinijuht ja Pärnu haigla juhatuse esimees Urmas Sule, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige ja haigla ülemarst Peep Talving, Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, Rakvere haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev, Ida-Viru Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler, Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ning riigikontrolör Janar Holm.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.