"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Ida-Tallinna Keskhaigla avas neljanda Covid osakonna (0)
16. märts 2021
Mats Õun

Ida-Tallinna Keskhaigla avas tänasest neljanda Covid osakonna 24 voodikohaga. Kokku on haiglas nüüd 151 Covid voodikohta, neist 23 on teise astme ja 9 kolmanda astme intensiivravi kohad.

ITK juhatuse esimehe dr Ralf Allikvee sõnul on see praegu maksimum, mida haigla endale lubada saab. “Suurim probleem on meie haiglas personalipuudus. Juba ammu oli näha, et õdedest on puudus – need, kes täna õpivad koolis, asendavad vaevu ära need, kes lähevad pensionile,” rääkis ta. “Need 151 voodikohta on meie personali hulka arvestades praegu meie lagi. Edaspidi saab uute Covid kohtade lisamine olema väga problemaatiline,” ütles dr Allikvee.

Nelja Covid osakonna loomise tulemusena on Ida-Tallinna Keskhaiglas täielikult peatunud plaaniline ravi siseerialadel  ja 80% ulatuses kirurgilistel erialadel.

Allikvee rõhutas, et juba praegu on oluline ette mõelda sellele, kuidas haiglad saaksid kriisist väljudes tagada plaanilise ravi tagantjärele ka neile, kes jäävad praegu ilma ravita. “Oluline on, et Covid patsientide raviks vajalikku vahendeid ei võetaks plaanilise ravi eelarvest. Kui saame taasalustada plaanilise raviga mais, siis on ITK võimeline käesolevaks aastaks kokkulepitud plaanilise töö ära tegema, seda küll personali tõsise pingutusega, aga inimesed vajavad ravi,” sõnas ta.

Ajal, mil plaaniline ravi on suures osas juba piiratud, tekitab mitmel pool Eestis muret ka erakorralise arstiabi andmise võimalik katkemine, kuid dr Allikvee kinnitusel on ITK-s erakorraline abi tagatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.