"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Kristiine korteriühistute infotunnil räägitakse üksildusest (0)
16. märts 2021
Ilja Matusihis

"Kuna hetkel on keeruline pandeemia olukord, mil tuleb vähendada kõiki kontakte, siis inimeste üksildus saab veelgi kriitilisema tähenduse," ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Kolmapäeval, 17. märtsil algusega kell 16.00 korraldab Kristiine linnaosa valitsus veebi vahendusel korteriühistute infotunni, kus on teemadeks üksildus ja võimalikud abimeetmed sellega toime tulla. Külla tulevad Anu Leps ja Maarja-Liis Mölder mittetulundusühingust Jututaja.

“Eelmises veebi infotunnis kui rääkisime tuleohutusest, jäi kõlama kuivõrd oluline on tunda oma naabreid. Kogukond on täpselt nii tugev, kui tugev on tema nõrgim lüli ehk kui oleme hoolivad ja märkamise korral aitame, siis sellest võidavad kõik,” nentis Jaanus Riibe.

“Kuna hetkel on keeruline pandeemia olukord, mil tuleb vähendada kõiki kontakte, siis inimeste üksildus saab veelgi kriitilisema tähenduse. Olen kindel, et meie seekordsed külalised jagavad väga kasulikku infot sellest, kuidas saaks üksinda elavaid inimesi aidata ning mida selleks võiksid teha maja- ja tänavanaabrid.”

MTÜ Jututaja tegeleb nende probleemide lahendamisega ammu ja kirjeldavad enda tegevust nii – jututaja aitab hoida mälestusi ja luua uusi. Kuidas nad seda teevad, räägivad nad ise.

Mõned e-infotunni vestluse teemad:

•         Mida saavad korteriühistud ära teha oma kogukonna kõige kaitsetumate liikmete heaolu parandamiseks?

•         Kuidas aidata üksikut eakat, kes tunneb puudust suhtlemisest?

•         Kas ja kuidas jututajatega suhtlemine elukvaliteeti tõstab – elurõõmu tagasi toob?

•         Kuidas julgustada abivajajat tegema seda esimest sammu?

Kui teil on küsimusi selle kohta, kuidas abivajavaid aidata, siis saatke need meiliaadressile Marju.Korts@tallinnlv.ee, ühtlasi on võimalik infotunni kestel neid jooksvalt Kristiine linnaosa Facebooki lehel esitada.

E-infotund on nähtav aadressil https://www.facebook.com/kristiine.linnaosavalitsus/ ja hiljem järelvaadatav.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.