"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Tänavu on mullusega võrreldes Eestis surnud 600 inimest rohkem (0)
16. märts 2021
Mats Õun

Tänavu aasta alguses on võrreldes mullusega Eestis surnud 600 inimest rohkem.

Selle aasta üheksa esimese nädalaga suri 3398 Eesti elanikku, nende hulgas 1790 naist ja 1608 meest. Kõige rohkem ehk 1774 suri üle 80-aastaseid inimesi, 65–79-aastasena surnuid oli 1068 ja alla 65-aastaseid 556.

Võrreldes 2020. aasta esimese üheksa nädalaga suri tänavu sama ajaga 600 inimest rohkem, märkis statistikaamet. 

Kõige rohkem on tänavu ühel nädalal, 1.–7. märtsil, surnud 414 Eesti elanikku. Tegemist on surnud elanike arvu poolest viimase viie aasta kõige kurvema nädalaga Eestis. Tavapäraselt on aasta jooksul rohkem surmasid detsembrist märtsini ja keskmisest vähem juunis, juulis, augustis ning septembris.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.