"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
VIDEO JA FOTOD! Tallinn soovib lähima 9 aasta jooksul korda teha kõik lasteaiad (0)
16. märts 2021
Albert Truuväärt

"Kui maja saab uuesti avatud, käivitame me uuesti ujula, kindlasti jätkame ka keskkonnaprojektidega ning saame endale ka valgustusega välilava, kus teha üritusi," rõõmustas Lasteaed Laagna Rukilill direktor Merike Plutus.

Tallinnal on mastaapsed plaanid teha korda kõik lasteaiad, mis on hetkel veel amortiseerunud vanades majades töötavad. See tähendab, et aastaks 2030 on Tallinnal tarvis rekonstrueerida või ehitada uus lasteaed ligi 100 objekti puhul.

Paljud Tallinna lasteaiad on ehitatud 1950-1960 aastatel. Ka need lasteaiad, mis ehitati nõukogude aja lõpus on juba üle 30 aasta vanad ning tolleaegne ehituskvaliteet oli tänapäevasest väga erinev.

“Nüüd me olemegi lähenenud hulgi korda tegemisega,” ütles abilinnapea Eha Võrk. “Kuulutame linnaosade kaupa välja projekteerimishanked. Just reedel kuulutasime välja Mustamäel mitme lasteaia hanked. Valmistame hetkel ette hankeid ka Lasnamäe, Kristiine ja Õismäe lasteaedadele.”

Praegu ette võetud 19 lasteaia korda tegemise projekteerimishanked tahetakse väljastada aprilli lõpuks. Paljud lasteaiad tuleb lammutada ja teha uus, kuna nõuded on aastatega muutunud, üks sellistest, mis on ka juba ehitusel on Lasteaed Laagna Rukilill.

“Kui maja saab uuesti avatud, käivitame me uuesti ujula, kindlasti jätkame ka keskkonnaprojektidega ning saame endale ka valgustusega välilava, kus teha üritusi,” rõõmustas Lasteaed Laagna Rukilill direktor Merike Plutus. “Kindlasti pakub lastele ja õpetajatele rõõmu ka spetsiaalne lasteköök, kus saab üheskoos toitu küpsetada.”

Lisaks nimetatule tuleb uue majaga kaasa veel mitmeid lõbusaid ja harivaid võimalusi lastele, mida juba väga oodatakse. Kuna kordategemist vajavaid lasteaedu on tohutult palju, loodab abilinnapea Eha Võrk, et varsti avaneb võimalus ka töid kiirendada.

“Mina oma südames loodan, et me saame ka pilootprojektina tehases valmistatud maju Tallinnas rakendada,” lisas Võrk.

Moodulmajade kasutamine on Põhjamaades juba tihedalt kasutust leidev praktika ja see kiirendaks ka Tallinna lasteaedade korda tegemise tempot.

 

VAATA KA GALERIID!

Vaata galeriid (28)
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.